Диян Стаматов: Решението за връщането в клас на учениците от 5 до 12 клас трябва да бъде изцяло здравно

Училищата сме домакини на изборния ден. Това е свързано с много логистика, която остава скрита за широката обществност. Ще се справим и този път. Единствено учениците може да са малко недовлни, защото така или иначе 4 април е неучебен ден и те нямат да спечелят нищо.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ председателят на Съюза на работодателите в системата на образованието и директор на 119 училище в София Диян Стаматов по повод указа на президента парламентарните избори да се проведат на 4 април.

Румен Радев насрочи изборите

"Мечтата ни на всички е да се върнем към присъствено обучение. Едва ли има ученик, който да не иска да се върне в клас и да се види с приятелите си. Голяма част от колегите преболедуваха COVID-19 и това е хубаво. Относно качеството на онлайн обучението мога смело да заявя, че България се справя много добре. Тук изключвам училищата, в които и преди пандемията е лиспвала мотивация. Там и сега няма такава. Има и проблеми разбира се. Те са свързани с физическия контакт между преподавател и ученици. Друг проблем е техническият, но той почва да отшумява и вече пчти няма деца без лаптоп или таблет", разкри той. 

Родители готови на протест: Искаме връщане на учениците в клас

"Относно практическите занимания, за които учениците от 5 до 12 клас се връщат в час, става въпрос за професионалните гимназия. Няма как някой да учи за шофьор и да не се обучава как се шофира. В случая говорим и за олимпиадите "Знам и мога" по български и тази по математика. Те ще са присъствени. Решението за връщането на учениците от 5 до 12 клас трябва да бъде изцяло здравно. Много е трудно да се даде съвет по този въпрос. Ако нещата върват, както сега, ще е хубаво учениците да се върнат в клас, но без да има струпвания. Аз ще се ваксинирам. При масова ваксинация на учителите притеснията на колегите да се върнат на работа ще са много по-малки", категоричен бе той.

Коментари

 1. 2021.01.16 | 09:15
  Никой не иска да се връща, защото ще се заразим, кво толкова, същото е и обучението от вкъщи, няма разлика, и това за учениците да се виждат и тн, ми не, пак могат да излизат, така че.
  1. 2021.01.16 | 20:20
   Никой не иска да се връща защото трябва да се учи.Каза го един тройкаджия.Става въпрос за мене.Повярвайте му!
 2. 2021.01.14 | 22:15
  Уууууууууииуииии
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет