Омбудсманът инициира онлайн среща с Вълчев по проблемите на дистанционното обучение

  • 10 декември 2020 08:46

  • 676
  • 0
Омбудсманът инициира онлайн среща с Вълчев по проблемите на дистанционното обучение
© Омбудсмана на РБ

Омбудсманът Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент организира онлайн среща с министъра на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 на тема „Проблеми пред дистанционното обучение“ по време на епидемичната обстановка. Това съобщиха от пресофиса на омбудсмана.

В рамките на час и половина министърът ще отговаря по жалби, въпроси и проблеми, изпратени до омбудсмана от родители, учители, директори на училища и граждански организации.

МОН закупува близо 100 000 електронни устройства

Ще бъдат зададени и въпроси, които засягат децата със СОП и децата с увреждания, които имат най-голяма нужда от подкрепа в тази тежка ситуация.

Срещата ще се проведе на 10 декември 2020 г. от 9.30 часа в платформата ZOOM - тук. Тя ще се излъчва в реално време и във фейсбук профила на омбудсмана – Diana Kovatcheva

Как учениците с нарушено зрение учат дистанционно?

Инициативата на омбудсмана е в рамките на Международния ден за защита правата на човека – 10 декември. Основно човешко право е Правото на образование, ключово значение за развитието на способностите на хората, за справяне с бедността и социалното изключване.

Пандемията на практика постави милиони деца по света пред отпадане от образователната система и България не прави изключение.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
676 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини