Нов проект за сътрудничество между България и Австрия

Фондът "Научни изследвания" /ФНИ/ отправя покана за участие в "Конкурс за проекти по програми за двустранно сътрудничество България - Австрия - 2020 г.", съобщава порталът за наука на Министерството на образованието и науката.

Процедурата цели подкрепа за международно научно-техническо сътрудничество за преки контакти между учени и научни колективи от университети и научни институции на България и държавите, включени в Годишната оперативна програма на ФНИ, в съответствие с двустранни договорености и националните законодателства на всяка от държавите.

Финансирането по настоящата процедура е единствено в подкрепа на осъществяване на нестопанска научна дейност за международно научно-техническо сътрудничество с оглед придобиване на нови знания, насърчаване на научния обмен между държавите и мобилността на учените, както и да се подпомага развитието на тесни връзки и сътрудничество между научни организации от България и съответната държава.

Софийският университет "Св. Климент Охридски" ще отбележи своя патронен празник

В конкурса ще бъдат финансирани проекти във всички научни области, включително обществени и хуманитарни науки. Прогнозният общ бюджет е 450 000 лв., като общият размер на финансирането за всеки индивидуален проект следва да бъде съобразен с допустимите разходи и да бъде с максимална сума за всеки отделен проект - 40 000 лв. Срокът за подаване на проектните предложения е до 17.00часа на 1 март 2021 г., по електронен път към ФНИ.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет