Учителите в Асеновград се заканиха да бойкотират учебния процес

  • 23 ноември 2020 08:33

  • 701
  • 4
Учителите в Асеновград се заканиха да бойкотират учебния процес
© Pixabay

Учителите в Асеновград се заканиха да бойкотират учебния процес като не влязат в час. Причината е, че от днес поетапно децата от 5-ти до 12-ти клас се връщат към присъствената форма на обучение в училищата.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32997

В писмо до образователния министър и кмета на града преподавателите заявяват, че са притеснени не само за собствения си живот, но и за живота на децата и настояват всички ученици да преминат в онлайн обучение до Коледа.

Притеснението на учителите в града ескалира, след като един от уважаваните училищни директори в града загуби битката с коронавируса, а няколко часа по-късно с COVID-19 почина и неговата майка.

„Учебният процес днес продължава. Аз трябва да се върна на работа с риск за здравето си. С едно просто решение на министъра може да се спасят човешки животи. Всички колеги днес ще бъдат на работа”, каза Анелия Ставрева.

„Някои от училищата в Асеновград още от миналата седмица имат разрешение от министъра за онлайн обучение. За конкретното училище от вчера тече проучване между педагогическия персонал и родителите. Предстои вземате на решение за него”, заяви Началникът на РУО-Пловдив Иванка Киркова.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
701 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Учител

2020.11.24 | 12:00

4
Напускайте страхливци! Има куп завършили учители които не могат да си намерят работа. Във всички държави включително и в Гърция където хората излизат от вкъщи със sms училища и детски градини работят! Лекарите да излязат и те в дистанционно а ? Не сме най-рисковата професия, че надавате вой така силно в медиите!
Ами

2020.11.23 | 10:18

3
Прост народ, слаба държава!
^^^

2020.11.23 | 09:12

2
Мързеливци , оправдавате се с грипната епидемия ! След Коледа ще изчезне ли ??? Не , няма ! Но е много приятно да си седиш у дома , в това студено време , че и заплатата ти да тече под предтекст че "работиш" ! Имам двама ученика и държа да се обучават присъствено ! А и да попитам : тези , които не можем да работим от вкъщи и ние ли да излизаме на бойкот ??? НЕ ПОДКРЕПЯМ !!!
Alex

2020.11.23 | 08:59

1
Bravo!Napalno podkrepqm!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини