Четири училища в област Враца преминават на дистанционно обучение от 23 ноември

  • 22 ноември 2020 18:25

  • 709
  • 1
 Четири училища в област Враца преминават на дистанционно обучение от 23 ноември
© Pixabay

Професионалните гимназии в Борован и в Мездра, както и Средните училища в село Габаре и в Роман да преминат на дистанционно обучение в електронна среда от 23 до 30 ноември. Това препоръчва Областният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания във Враца заради над 20 на сто отсъстващи поради заболяване ученици, съобщиха областната администрация.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Областният щаб е решил на заседание още да препоръча да преминат към обучение от разстояние за три паралелки в Средно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Козлодуй и паралелки в Средно училище "Никола Войводов" във Враца от началния етап на обучение. Причината е също отсъствие на повече от 20 на сто от учениците поради заболяване. До 30 ноември онлайн ще продължат обучението си и всички ученици от община Хайредин.

Според щаба, училищните власти трябва да вземат решение за дистанционно обучение в училищата от пети до дванайсети клас при заболели между 15-20 на сто от учениците. Това се отнася и за отделни паралелки от началния етап на обучение при същия процент отсъстващи поради болест. От 23 ноември се възстановяват присъствените учебни занятия в гимназиалния етап на обучение в училищата от община Враца.

Областният щаб за борба с грипа е взел решение за разширяване на капацитета с 20 легла за приемане на неусложнени случаи на болни с Ковид-19 в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести във Враца като достигне 60 от общо 80 легла. Действията по разширяване на възможностите за прием в болницата ще бъдат предприети при евентуално увеличение на заразени с коронавирус до 600 на 100 хиляди жители, уточняват от областната администрация. Тежките случаи ще продължат да се лекуват в многопрофилната болница за активно лечение, както и в частната болница във Враца. Комплексният онкологичен център, както специализираните болници за долекуване на белодробни и вътрешни болести в Роман и Мездра ще останат "чисти" или в тях ще бъдат приемани само незаразени с коронавирус пациенти, допълват в съобщението.
 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
709 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
РОДИТЕЛ

2020.11.22 | 19:09

1
Уважаемите министърчета на здравеопазването и образованието вкарват поетапно всички ученици в час с цел да не би някой да пропусне заразата и съответно да я разпространи .Плюс дискотеките.. Да им благодарим.Хора пазете се от тези хора.. Моето дете няма да ходи на училище при тези условия и да ми носи зараза у дома, без вина виновно.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини