Директор коментира заповедта за носене на маски. Ще пречи ли това на учениците?

  • 19 ноември 2020 07:43

  • 3708
  • 12
Директор коментира заповедта за носене на маски. Ще пречи ли това на учениците?
© Pixabay

Учениците трябва да бъдат с маски, колкото е  възможно. Разбира се по предмети като литература и чужд език маските ще се свалят. Това коментира Данчо Калапиш, директор на 107-о СУ.

"Докато времето беше топло и проветрявавахме редовно, нямахме проблем. В момента, в който времето застудя и е невъзможно целодневното отваряне на прозорците, ситуацията се влоши. Около 50% от учениците са предимно с маски. Децата са по-отговорни и от възрастните. Те умеят да пазят себе си и другите. Маската няма да се сложи в 8 и да се свали в 13 ч. Това не е един императив. Ще има почивки", заяви Данчо Калапиш.

И даде пример, че децата слагат маски, когато ходят в болница или магазин.

Пред бТВ той посочи, че всички деца от 6 години нагоре са с маски от началото до края на учебния ден в Испания. По думите му обаче у нас няма нужда най-малките да са с маска. 

Премиерът каза тежката си дума за училищата и онлайн обучението

 

Данчо Калапиш смята, че електронното обучение е една "Спасителна риза", което трябва да се случва до 3 седмици. Трябва обаче решенията да се взимат от областните щабове. Калапиш обясни, че дизайнът на уроците в електронна среда и присъствена е различен. Учителите ще трябва да правят различна подготовка. Има примерни графици и всеки индивидуално ще решава как да действа.

В 107-о училище има 13 отсъстващи учители. Общо 19 колеги са преминали през коронавирусна инфекция.

"Това е изключително голям процент. Почти 50% за два месеца. Непрекъснато се появява необходимостта някой да бъде заместван", посочи той.

Калапиш каза, че който се чувства по-добре, работи вкъщи и не ползва болничен лист.

Последвайте канала на

Novini.bg
3708 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Само вижте снимката.

2020.11.20 | 09:30

12
Трима човека В затворено пространство. Този, който изисква от децата да носят маски Е БЕЗ МАСКА, и този, който одобрява искането СЪЩО Е БЕЗ МАСКА.
Трезвомислещ

2020.11.19 | 10:49

10
Като не искате да мъчите с маски децата има начин - пуснете ги вкъщи. Преди почти 1 милион години човек е открил огъня. А Интернет ползваме от малко повече от само 20 години. Имаме уникалния шанс да използваме Интернет като оръжие срещу коронавируса. Но днешните "старейшини" са изгубили мъдростта и пречат с безумието и алчността си да изглеждат като добри министри. Оставка!

2020.11.19 | 15:00

11
Не всеки има Интернет. По селата има много бедни хора, които нямат. Има места където има, но връзката не е достатъчно добра за масово ползване на видео връзка. Тогава става така, че бедните деца не могат да учат. Това е дискриминация. И тя е много по- страшна от тоя вирус. От дискриминация по света са умрели повече хора отколкото от този вирус някога ще умрат. Безплатен обяд няма! Ако се спасиш от едно, идва друго. Запомни го това.

2020.11.19 | 10:30

9
ПОРЕДНИЯ ДИРЕКТОР-НАГАЖДАЧ,ТОЗИ ТЪПАНАР И ПО 2-3УЧИТЕЛИ ИУЧЕНИЦИ НА ДЕН ДА УМИРАТ,ПАК ЩЕ КАЖЕ,ЧЕ МЕРКИТЕ НА МИНИСТЕРСТВОТО И ИНСПЕКТОРАТИТЕ СА ПРАВИЛНИ
Гражданин

2020.11.19 | 09:49

8
Скоро министърът на здравеопазването каза, че този вирус не е толкова опасен!Всички са пачаври в ръцете на ПАРИТЕ!!!Да се гавриш с хората е подсъдно,времето идва,предсказано е!!!
Stamatis

2020.11.19 | 09:30

7
Директоре, гледам в двора на едно съседно училище, няма едно дете с маска, бутата се, крещят си в лицето и знаете деца са играят. какъв е смисълът вътре цял ден с маски навън без! Знам, че Ви е страх да не Ви уволнят, ако кажете друго, но поне откажете коментари пред камера или някой друг палячо от медиите!
?

2020.11.19 | 09:13

5
Учените предупреждават, че носенето на респираторни маски може да повиши нивото на въглероден диоксид в кръвта.......................... ПРОСТИЧКО КАЗАНО, ВИЕ ВДИШВАТЕ ТОВА, КОЕТО ИЗДИШВАТЕ, ЗНАЧИ ВЪГЛЕРОДЕН ОКСИД ИЛИ ДИОКСИД, ВСЕ ТАЯ. ВАЖНОТО Е, ЧЕ Е ОТПАДЪЧЕН ОКИС................ ТОЕСТ, САМООТРАВЯТЕ СЕ. ХА ЧЕСТИТО НА ПРИТЕСНИТЕЛНИТЕ.............. И НАЙ-ВАЖНОТО, НЕЩО ДОРИ И ПО-ВАЖНО ОТ ПОДДЪРЖАНЕТО НА ЛИЧНАТА ХИГИЕНА. ТРЯБВА ДА НАПРАВИМ ТАКА, ЧЕ ОТВЪТРЕ ДА СМЕ ЗДРАВИ, ЗАЩОТО, АКО ОТВЪТРЕ СЕ РАЗПАДАМЕ, НИКАКВИ ХИГИЕННИ МЕРКИ КАТО ТЕЗИ, КОИТО ГЛЕДАМЕ НАПОСЛЕДЪК, НЯМА ДА НИ СПАСЯТ.

2020.11.19 | 09:28

6
Това е едина от вредите,друга вреда е че маската е идеалното място за развитие на вируси и бактерии,топло и влажно място,а хигиена си трябва независимо дали има пандемия или не.

2020.11.19 | 09:00

4
Маските никого не спасяват и никого не пазят от зараза,при носене на маска вероятноста да се заразиш е по голяма от колкото ти да заразиш някого,това са данни от изследвания на сзо много преди ковида и говоря за маски с определена степен на защита не мръсните парцалчета които носим,избягвайте носенето на мръсни парцалчета на муцуната където можете не е хигиенично и може да се заразите не само с ковид но и с други вируси и бактерии,щом много преди ковид са стигнали до извода че маските са опасни и ни карат да ги носим значи целта е да се заразим.
ясновидец

2020.11.19 | 08:41

1
затворете училищата и детските градини поне до края на годината,маските няма да спасят положението,защото децата постоянно ги свалят,и през лятото могат да учат,сега не е момента да се ходи на училище и детска градина
Точно така

2020.11.19 | 08:43

3
Съгласен съм напълно... Ама с тоя пуст български навик да показваш работа като само говориш. Сега му се е паднало на министера да се прави на голямата работа и герой
Главен учител

2020.11.19 | 08:41

2
И защо само Данчо и Диянчо коментират ... за тях каквото и да кажат е все тая. Защо не питат други директори

Добави коментар

Водещи новини