Бивш просветен министър: Образователната система е най-потърпевша от пандемията

  • 12 ноември 2020 18:00

  • 659
  • 1
Бивш просветен министър: Образователната система е най-потърпевша от пандемията
© Кадър: бТВ

Образователната система е най-потърпевшата от всички останали системи, това е обществена тайна. Всички участници са губещи – и ученици, и учители, и директори, и образователното министерство, както родителите и работодателите. Всички по някакъв начин не са в най-добрата позиция да вземат едно ясно и мотивирано решение и там е проблемът, че няма добро решение в тази ситуация. Това сподели в студиото на "Лице в лице" по bTV бившият образователен министър проф. Тодор ТаневТодор Танев Проф. Тодор Танев е роден през 1957 г. в София. Завършил е социология в СУ „Св. Климент.

,,Трябва да се задържи присъственото обучение колкото се може по-дълго, това показват и различни експертизи. Не можем да се съобразяваме с всички изисквания. Факт е, че повечето учители искат онлайн обучение до Нова година и са в правото си, защото се страхуват за живота си, но това го има и при лекарите. Образователната система не може да страда от това, тъй като тя е част от националната сигурност на страната, част от националната идентичност, която създава бъдещите българи'', коментира още проф. Танев.

Красимир Вълчев: Не можем да държим децата затворени до април месец

По думите му положението в университетите е много сходно с положението в средното образование.

В България имаме към 2400 училища, около 1000 нямат нито един заразен ученик или учител. Е, да ги затворим ли? Очевидно е, че централна команда ще бъде огромна грешка, би било управленска грешка. Така че нека да се оставят ръководствата на отделните университети да решат ситуацията за себе си какво да се прави, тъй като университетите разполагат с автономия, посочи бившият образователен министър и уточни, че онлайн обучението е вариант, но не за всички.

Учителка: Мерките, които се взимат в момента, са абсолютно неадекватни

,,Студентите по медицина не могат да учат онлайн, те ще трябва да присъстват физически'', заяви в заключение проф. Тодор ТаневТодор Танев Проф. Тодор Танев е роден през 1957 г. в София. Завършил е социология в СУ „Св. Климент.

Последвайте канала на

Novini.bg
659 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
XA XA XA

2020.11.12 | 18:07

1
ТОЯ БЕШЕ НАЙ- ПРОСТИЯ !

Добави коментар

Водещи новини