Вълчев: Въпреки сложната ситуация с коронавируса, целта ни е за максимум присъствено обучение в училище

Въпреки сложната ситуация с коронавируса, целта ни е за максимум присъствено обучение в училище. Прогнозата ни е, че няма да има продължително затваряне на училищата, а ще има "превключване" на онлайн обучение. По-малко ще бъде това "превключване" при по-малките ученици и в началните класове, каза министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 на онлайн церемонията за връчването на наградите на четвъртия випуск "Отличниците на България".

"Здравето е най-важно и трябва да се съобразяваме с развитието на ситуацията с коронавируса. Надяваме се, че през следващите седмици ще можем да прекъснем негативната динамика, която имаме", заяви министър Вълчев.

Той подчерта, че образованието е сферата, в която има най-много положителна енергия, най-много вяра, оптимизъм и надежда за бъдещето. Образователният министър поздрави всички отличници на България и отбеляза, че тези награди се връчват преди Деня на народните будители. Будители са хората, които са създали и утвърдили нашата писменост, духовност, език и култура. Но будители са и всички, които днес с интелектуалната, творческата и духовната си енергия успяват да "заразят" и вдъхновят много хора, и да помогнат животът ни да бъде по-добър и да има повече добри хора в нашето общество, отбеляза министър Вълчев.

Когато говорим за отличници, има такава конотация, че това е свързано с оценката "Отличен 6", каза образователният министър. Той уточни, че отличените днес са млади хора, които са вложили енергия и са учили, но те са също творци, знаещи и можещи хора, а не просто ученици, които имат оценката "Отличен 6". Министър Вълчев изрази увереност, че част от наградените ученици занапред ще се присъединят към системата на образованието и науката, за да просперираме като общество.

Щабът срещу COVID-19 в София: Онлайн обучение при над 20% отсъстващи в училище

Сред наградените през тази година са ученици с изключително високи успехи, с нестандартно мислене, както и зрелостници, постигнали максимални оценки на държавните зрелостни изпити.

Заместник-министърът на образованието Таня Михайлова и ректорът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Анастас Герджиков също връчиха награди на отличени ученици, предаде БТА.
 

Коментари

 1. 2020.10.30 | 11:52
  За този максимум колко лекари и учители искаш да убиеш?
  1. 2020.10.30 | 14:04
   То защото ако не ходят на училище, учителите няма да се показват от домовете си. Ще живеят в пълна изолация и ще пребъдат.
  2. 2020.10.30 | 13:09
   той е отговорен за смъртта на учителите от covid, близките им да го съдят
 2. 2020.10.30 | 11:18
  Голям инат, голямо чудо.
  1. 2020.10.30 | 13:58
   те от тая партия всички с дървени глави, умират си на ината, че са прави и различно от тяхното мнение не чуват
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет