Време ли е вече училищата да преминат изцяло на дистанционна форма заради COVID-19?

Учениците остават като в класните стаи, въпреки случаите на коронавирус в отделни паралелки или сред учителите. Според някои директори обаче е време да се премине към дистанционна форма на обучение. На такова мнение е и директорът на 119-о СОУ в София Диян Стаматов.

"Причините са 3. Едната е, че те са по-дисциплинирани и могат лесно да се справят в ситуацията с техника и връзки. Втората е, че доста посещават различни заведения. Третата е, че чрез намаляване на броя на учениците в сградата, ще се даде много по-голяма реална дистанция", обясни той в "България сутрин".

Зам.-образователният министър: Без затваряне на училища, само превключване на онлайн обучение

"София в момента се намира в червения пик, който най-вероятно ще продължи неизвестно време. Разумно е тази превенция да бъде направена най-рано, за да не се окажем без учители след седмица-две", подчерта той.

Директорът отбелязва, че трябва да има гъвкаворст в този процес.

"Всяка седмица има различни срещи по различни теми. Днес имаме поредна среща с образователното министерство, диалогът е изключително ефективен и динамичен. Най-вероятно в днешния ден ще има различни решения", каза още Диян Стаматов.

Коментари

 1. 2020.10.29 | 10:33
  защо коментарите не включват детските градини. Има много положителни родители и контактни деца. Учителите са подложени на голя риск и също боледуват, защото ежедневно контактуват и с родители, и с деца. При 28 деца в група на 3 години, как да се обясни дистанция???? Разпространява се мнението ,че малките не боледуват и мога да го оспоря, защото кашляме непрекъснато и ние учителите. Не се ли мисли по въпроса за затваряне на детските градиниза определен период, защото е много рисково???? Ще избягат и малкото педагогически кадри, които са останали.
 2. 2020.10.27 | 10:58
  Да, време е! Не трябва да се чака повече защото риска кашата да стен пълна е голям и не е далече.
 3. 2020.10.26 | 11:13
  Никой не мисли за учителите - основната част с в предпенсионна възраст, с множество заболявания, дар от натовареността в училище. Ако в министерство някой заболее, то се затваря за дизенфекция. Явно там са забравили действителността в училище, ако някога са работили в училище. Тези ученици, които искат, ще учат и в ел.среда. За болшинството им е все едно как ще учат-те ходят в училище само за разнообразие.
  1. 2020.10.27 | 06:01
   По тая логика продавачи шофьори и т. н. да си седят вкъщи а? А тези учители вземат до 2000лева заплата и нищо не учат децата, а европроектчетата каква печалба са им ако знаете, а на децата никаква полза не носят.
  2. 2020.10.26 | 12:35
   Господине, егоистично настроените учители (като вас), не заслужават да мислим за тях! Вие защо не мислите за родителите на малките ученици, които няма как да оставят децата си сами по домовете, които трябва да напуснат работа, за да преподават уроците на децата си и да ги гледат? Всички работим и никой не ни пита дали искаме дистанционно или НЕ!
  3. 2020.10.26 | 12:05
   Прекалено сте деликатен.Те бурените от това избуяват и ни стават началници.
 4. 2020.10.26 | 12:03
  Пука му на министъра за учителите. Още малко ще търси иодобрението на папата за да си свърши работата. Загадката е защо той е специалист по епидемиология . Сигурно е карал някой ПУЦ. Не е ли работа на компетентни хора да преценяват. Чакат всичко да пламне ......................... С моите уважения към тях!
 5. 2020.10.26 | 09:42
  ще излизаме да ви трошим главите с тояги мама ви гербераска.
 6. 2020.10.26 | 09:33
  Ех Деяне,ех Стаматов.Помня как в началото на учебната година тръбяхте,че училището е най-сигурната система за короната.Сега се сетихте,че може да останете без учители.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет