Студентите от факултет на Русенския университет преминават на онлайн обучение

Студентите от факултет "Бизнес и мениджмънт" към Русенския университет преминават на онлайн обучение до края на месеца. Това съобщиха от висшето училище в града.

Ректорт на университета чл.-кор. проф. Христо Белоев коментира пред БНР, че това се налага за разтоварване на входящия поток от студенти в сградите на висшето училище и за затягане на противоепидемичните мерки. Той каза още, че ще се реагира предвид ситуацията, като вероятно и други факултети ще преминат на онлайн обучение за известен период от време.

Училищата в Русенско готови да посрещнат учениците при засилени мерки срещу COVID-19

В издадената от Белоев заповед е посочено, че ще се засили още повече контролът за стриктното спазване на изискванията за носене на лични предпазни средства, физическата дистанция и извършването на периодична дезинфекция на ръцете.

Влизането в университета се извършва единствено през два входа след измерване на температурата, дезинфекциране на ръцете и носене на предпазна маска. Заповедта забранява и достъпа на външни хора, които не са ангажирани с дейностите на университета. При посещение на висшето училище те ще трябва да се легитимират при охраната и да бъдат посрещнати от служителя, при когото отиват.

Коментари

  1. 2020.10.13 | 17:10
    те и без това нищо не учат
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет