Дават допълнителни дни отпуск за учителите в Община Варна

  • 06 октомври 2020 16:05

  • 307
  • 0
Дават допълнителни дни отпуск за учителите в Община Варна
© Община Варна

Анекс към Колективния трудов договор в сферата на образованието подписаха днес кметът на Варна Иван ПортнихИван ПортнихИван Николаев Портних e български политик от ПП ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на и представители на социалните партньори - Светлан Илиев, председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета за Община Варна, Свежина Димитрова - председател на Сдружението на директорите в средното образование общинска секция и на синдикалните организации, Веселин Рашев, председател на Синдиката на българските учители, Галина Димитрова, председател на регионалния синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“, и Иванка Димитрова, председател на Независимия учителски синдикат към КНСБ - Варна.

Новите придобивките са 8 дни платен годишен отпуск за педагогическите специалисти в детските градини и училищата, които останаха без отпуск заради извънредното положение за COVID-19. Тези дни не могат да се прехвърлят за други календарни години, а ползването им ще става по преценка на директора и създадена от него организация, съобщава БТА.

Вълчев с подробности как се действа в училищата при зараза с коронавирус

„Вчера беше Международният ден на учителя, затова използвам случая да изкажа отново своята благодарност към всички, които са се посветили на тази благородна професия - за всеотдайността, енергията и любовта, с които се грижат за нашите деца и по време на извънредната обстановка“, заяви кметът Иван ПортнихИван ПортнихИван Николаев Портних e български политик от ПП ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на.

Той припомни, че това е трети колективен трудов договор, който общината подписва със социални партньори през последните дни.

"След културата и социалните дейности, днес актуализираме и придобивките в сферата на образованието, а в началото на годината обновихме и договора в сферата на здравеопазването, водени от желанието да бъдем полезни за хората", допълни кметът.

Благодарност за доброто сътрудничество с Община Варна изказаха представителите на синдикатите и работодателските организации. В края на церемонията Веселин Рашев подари на кмета купа, спечелена от варненските отбори по време на 16-та Спартакиада на учителите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
307 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини