Марияна Николова участва в тържественото откриване на академичната година на Университета по хранителни технологии – Пловдив

  • 05 октомври 2020 13:16

  • 323
  • 0
Марияна Николова участва в тържественото откриване на академичната година на Университета по хранителни технологии – Пловдив
© Министерство на туризма

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и участва в тържественото откриване на новата академична година на Университета по хранителни технологии - Пловдив.

Днес отваряме поредна страница от богатата шестдесет и пет годишна история на Университета по хранителни технологии. Авторитетното висше училище, което е от най-важните центрове в България в областта на хранителната наука и технологиите, единствен по рода си на Балканския полуостров, е активен партньор на Министерството на туризма, заяви вицепремиерът.

И посочи още, че висшето училище обучава кадри, които имат своята важна роля за развитието на туристическия сектор.

Министър Николова благодари на университета и за активната дейност по съвместния проект за създаване на национално меню, който е пред финализиране. Целта е да се подготви национална и регионална селекция от традиционни български храни и напитки, обединени в национално меню, което да бъде въведено в хотелите и ресторантите на нашите курорти, обясни тя. По думите й чуждестранните гости много харесват това, което се предлага на българската трапеза. И ние трябва да използваме този потенциал за привличане на повече туристи със специализирани услуги и продукти.

Като институция ще продължим да насърчаваме политиките за успешна подготовка и реализация на специалистите с висока квалификация, защото нашето бъдеще зависи от качеството на образованието на децата ни днес, посочи вицепремиерът.
Ректорът на университета Пламен Моллов заяви, че в годините от създаването си учебното заведение се утвърди като авторитетна школа. Силният интерес към нашите специалности ни дават престиж за образователен лидер. Надявам се и ще се радвам нашите студенти един ден да създадат свои световни брандове, коментира още той. От тази година въвеждаме модулно обучение, а УХТ работи и по съвместни образователни програми с чужди университети – от Северна Македония, Франция, Гърция, Нидерландия и др., информира още ректорът.

В церемонията по откриването официални гости бяха Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на, кмет на Пловдив, Дани Каназирева, областен управител на Пловдив, доц. д-р Янко Иванов, зам.-министър на земеделието, храните и горите, Радосвет Радев, председател на Българската стопанска камара, представители на браншови организации и бизнеса от хранително-вкусовия и туристическия сектор, академичното ръководство на университета, експерти от научните среди и други.

Последвайте канала на

Novini.bg
323 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини