Мария Габриел с образователен стаж в Музейко

По покана на Мрежата на европейските музейни организации (NEMO), Европейският комисар по иновации, изследвания, култура, образование и младеж ще участва в NEMO политически стаж в Детския научен център на 2 октомври.

По време на полудневния стаж в Музейко на 2 октомври комисар Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова ще получи опит от първа ръка за различните дейности на екипа и приноса му в образованието и средата. Тя ще има възможност също така да се запознае с процедурите в Детски научен център по време на пандемия, следвайки необходимите мерки. Основен приоритет на Музейко е именно комфорта и спокойствието на неговите посетители.

В очакване на своето гостуване в Музейко комисар Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова поставя акцент на значението на музеите в изграждането и поддържането на обществото:

„Музеите са истински богатства, както във физическо, така и в духовно отношение. Физически, защото в тях се намират нашите исторически, научни, художествени и културни артефакти, съхраняващи и популяризиращи нашето културно наследство. Духовно, защото те имат силата да отразяват и оформят нашето общество, като задълбочават знанията ни, карат ни да размишляваме върху нашите идеи, впечатления, подтиквайки ни да правим преценки. Когато посещаваме музей, национален или местен, ние се учим от миналото си, събираме общността и обучаваме бъдещите поколения".

Макар и Детски научен център да не се причилява към класическите музеи, чрез своите интерактивни изложби и експонати той предлага вълнуващо пътуване в света на науката и природата за децата и техните родители.

Въпреки че през първите месеци на Covid-19 Музейко затваря врати заедно с другите образователни пространства, той не спира да търси контакт със семействата. Във виртуална среда екипът предлага различни алтернативи за учене чрез игра, креативност и нови знания. „Музейко влезе в домовете на хиляди семейства чрез видео поредицата „# МузейкоВкъщи“ в социалните медии и предостави смислено, образователно и забавно съдържание. Въпреки че не генерирахме приходи, ние повишихме осведомеността и запазихме посетителите и последователите си мотивирани да дойдат в Музейко, след като отворим отново. Вярваме, че сме добавили стойност за общността - по-специално за семейства с деца, които трябва да останат у дома. Знаехме, че децата се нуждаят от нас по време на затварянето, а също така, че след това те ще имат нужда от нас още повече. С коронавируса децата пропуснаха едно от най-важните неща за своето развитие - ИГРАТА, а ролята на Музейко е да помогне на семействата да върнат играта в живота на децата си", разказва Бистра Кирова, Директор на Музейко.

Мрежата на европейските музейни организации (NEMO) избира Музейко за стаж на комисаря като образователно пространство, което може да предложи ценен опит на в областта.

„Музейко е един от онези чудесни примери, които успяват да обединят културата, науката, ученето и младото поколение по смислен начин. Музеите могат да създадат среда, в която децата да се забавляват, докато учат за космически пътувания - това показва, че те са идеални места за обединяване на различни сектори. Сектори, които поотделно не биха могли да създадат такова въздействие и се нуждаят от музеи, за да разширят посланието си", коментира Джулия Пейджъл, генерален секретар на NEMO.

 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет