Ще има допълнителни възнаграждения за учителите, които преподават дистанционно

  • 17 септември 2020 10:30

  • 6233
  • 0
© Novini.bg

Образователният министър Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 обяви пред журналисти, че се предвижда допълнително възнаграждение за работата с ученици, които са останали да учат дистанционно, предаде репортер на Novini.bg

Потвърждението му идва след новината, че деца вече са преминали в електронна форма на обучение заради случаи на коронавирус.

След COVID-19: Аплодисментите днес са за учителите и учениците!

"Учители ще работят алтернативно с учениците, диагностицирани с коронавирус – с виртуална връзка в реалната класна стая. Ще има допълнително възлагане на задачи и консултации с учителите", поясни Вълчев. 

По повод случаите на заболели учители и ученици той каза, че трябва да свикнем с мисълта, че по време на учебната година ще има болни. Каза, че случаят в столичното 55-о училище ще бъде проверен, но не иска да обвинява никого.

"Най-важна е личната отговорност. Не мога да коментирам, защото рискуваме да обвиним учителя, без да е виновен", отбеляза още Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009.

Днес образователният министър участва в конференция, посветена на дистанционното образование. 

Последвайте канала на

Novini.bg
6233 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини