Красимир Вълчев: 15 септември е ден на нашата вяра, надежда и оптимизъм

15 септември 2020 12:25

Красимир Вълчев: 15 септември е ден на нашата вяра, надежда и оптимизъм
© Булфото (архив)
230 0

Първият звънец в училището в Николаево удариха заедно министърът на образованието Красимир Вълчев и директорът на училището Венина Цонкова. Министърът дари на училище "Св. св. Кирил и Методий" пиринчен звънец, произведен в професионалната гимназия в Самоков.

"15 септември е ден на нашата вяра, надежда и оптимизъм", посочи в приветственото си слово Красимир Вълчев. Той призова учители и родители да работят заедно в предстоящите трудни дни, наложени от коронакризата. "Не забравяйте, че децата са нашето най-голямо богатство, а образованието е пътят, който им гарантира достоен и щастлив живот", изтъкна още образователният министър. А на първокласниците каза: "Не забравяйте, че учителите могат да бъдат ваши баща и майка".

Водосвет за здраве и успех отслужи отец Георги, който пожела в словото си на учениците да не забравят първите думи от химна на техните патрони - Напред науката е слънце.

Красимир Вълчев категоричен: Няма планирано затваряне на училищата

Основно училище "Св. св. Кирил и Методий посрещна 46 първокласници. От първи от седми клас през новата учебна 2020/21 година тук ще се обучават 377 ученици. Освен спортни занимания, за възпитаниците тук има създадени мажоретен състав и танцов състав.

Николаево е една от най-малките общини в Старозагорска област, но с най-висока раждаемост. По думите на кмета Николай Кънев има създадени отлични условия между общината, училището и селските кметове за доброто и качествено образование на учениците.

Novini.bg
230 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини