С по-малко ученици в някои паралелки в Добрич

  • 14 септември 2020 13:47

  • 241
  • 0
С по-малко ученици  в някои паралелки в Добрич
©

През новата учебна година поради демографската криза паралелки с по-малко ученици от стандарта ще има в Професионалната гимназия по аграрно стопанство и в още няколко общински училища в Добрич.

Общинският съвет трябва да разреши на предстоящото си заседание 14 осмокласници да бъдат обучени в гимназията в направлението "Фермер" по специалността

"Производител на селскостопанска продукция". Не достигат и най-малките ученици в Добрич. В основно училище "Йордан Йовков" се предвижда да бъдат сформирани паралелки с 15 първокласници и с 13 четвъртокласници. Под минималния стандарт ще бъдат и паралелки в четвърти и пети клас в основно училище "Христо Смирненски", според доклад на заместник-кмета Емилия Баева.

Вълчев: Първият звънец ще удари за близо 59 хиляди първокласници

Общинският съвет вече разреши на предходно заседание новата учебна година да започне в спортното училище "Георги Сава Раковски" с десет петокласници в паралелка. И в основно училище "Никола Вапцаров" 15 седмокласници ще бъдат събрани в една класна стая.

Във всички учебни заведения сформираните по-малки паралелки ще бъдат финансирани в рамките на делегираните бюджети на училищата.

Последвайте канала на

Novini.bg
241 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини