Синдикат "Образование": Учители, които се притесняват, да не бъдат насила връщани в клас

  • 14 септември 2020 08:50

  • 13006
  • 4
Синдикат "Образование": Учители, които се притесняват, да не бъдат насила връщани в клас
© Pixabay

В специален поздрав за началото на учебната година от Синдикат "Образование" нарекоха училителите героите на деня.

"Истинската същност на човека и на обществото си проличава при изключителни обстоятелства, когато трябва да се прояви силата на волята, на сътрудничеството, на осъзнаването на истински важните и значими проблеми и трудности", изтъкват от организацията.

"Обществото ни се намира в такава извънредна ситуация, в която трябва да преодолеем страхове, несигурност, неувереност в правилността на решенията, но в същото време дълбоко осъзнавайки, че новата учебна година трябва да започне – присъствено, с предпазни мерки, с пазене на личното пространство, но с онази тържественост, с която тръгваме по пътя към Знанието вече векове наред, обединени от порива към духовността", се казва още в поздрава.

От синдиката напомнят, че след 15 септември и учителите ще бъдат на първа линия при усложнени епидемиологични условия в битката за  бъдещето на децата и "на нацията ни чрез модерното образование, а историята ни показва, че то  не е било проваляно от пандемии и от несполучливи реформи".

Министър Вълчев: Училищата са готови за новата учебна година

Синдикатът се обръща към директорите и МОН с апел да не принуждават учителите, които проявяват повишена предпазливост, да работят на терен, докато сами не решат.

Последвайте канала на

Novini.bg
13006 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.09.15 | 11:54

4
Дрънкаш глупости без да мислиш

2020.09.15 | 07:29

2
Пишете глупости!

2020.09.15 | 07:42

3
Всички хора са на работа в поток хора продавачи, шофьори и т н .Как пък само на учителите не им се работи! Уроци повечето онлайн непреподаваха -уж неможели на въпросите ние отговаряхме родителите

2020.09.15 | 07:00

1
Ами да си намерят друга работа. Хората в заводите работят по много на брой. Хареса им на учителита да се веят навън по разходки на децата само напиши ми и прати ми и да се зомбират на компютрите. И без това цяло лято са свободни .Всеки иска заплата и без свършена работа

Добави коментар

Водещи новини