Ремонтите в новата сграда на Английската гимназия в Бургас са към своя край

  • 11 септември 2020 16:32

  • 252
  • 0
Ремонтите в новата сграда на Английската гимназия в Бургас са към своя край
©

Ремонтните дейности, свързани с преместването на Английската гимназия в сградата, в която доскоро се помещаваше СУ "Добри Чинтулов", са към своя край. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Решението за отделянето на АЕГ "Гео Милев" и местенето й в сградата в ж.к. "Изгрев" бе взето на последното заседание на Общинския съвет през юли.

На фасадата на сградата вече стои името на езиковата гимназия, а вътре общо 19 класни стаи - 2 стаи на 2-ри етаж, 3 на 3-ти етаж и целия 4-ти етаж, са цялостно пребоядисани. Монтирано е новото осветление и новите врати. Подовете са изравнени и днес ще бъде положена новата настилка.

На приключване е и ремонтът в сградата, в която от 15 септември ще се помещават СУ "Йордан Йовков" и СУ "Добри Чинтулов". Общо 13 класни стаи и 2 фоайета, които ще се ползват от възпитаниците на СУ "Добри Чинтулов", вече са боядисани, с нови осветителни тела и врати. Пред завършване е и ремонтът в учебните стаи на СУ "Йордан Йовков".

На финалната права е и цялостното преобразуване на един от павилионите на детска градина "Веселушко" в модерен Център по музика и хореография, в който ще се подготвят учениците с профил "Музика" от СУ "Добри Чинтулов". Стаите са пребоядисани и с нови врати и настилки. Монтирани са нови осветителни тела, огледала и шумопоглъщащи изолационни материали на стените и таваните на помещенията, които ще служат на учениците да не си пречат, докато изучават отделните инструменти.

Нови пешеходни пътеки, изкуствени неравности и настилки на тротоарите ще осигуряват безопасен достъп на учениците от СУ "Йордан Йовков", СУ "Добри Чинтулов", АЕГ "Гео Милев" и ДГ "Веселушко".

Последвайте канала на

Novini.bg
252 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини