Как трябва да започне новата учебна година?

  • 14 август 2020 08:18

  • 12795
  • 35
Как трябва да започне новата учебна година?
© Pexels

Мариана Евтимова, родител на две деца и част от група от над 1500 души, заяви пред бТВ, че според нея е изключителна опасна училищната среда.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32366

Тя информира, че децата ѝ ще бъдат 4 и 1 клас.

Според Евтимова особено един първолак няма възможност да се пази по никакъв начин.

Учителят Петър Велков смята, че е редно родителите да имат избор.

 

Вижте какви ще са мерките срещу COVID-19 в училище

 

Според Юлиян Петров, председател на синдикат „Образование“- КТ „Подкрепа“ заяви, че училищата наистина ще бъдат защитена среда, но напомни, че според експертите няма напълно защитена среда.

"Нека да не лишаваме децата от качествено образование", заяви той и призова да не се вземат решения в плен на страха. Петров напомни, че и учителите ги е страх, него самият го е страх, но трябва да се премине през нея с разум.

 

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
12795 35

Свързани новини

Коментари 35

Добави коментар
Ваня

2020.08.14 | 15:07

35
Престанете вече,всеки ден като развален грамофон.Да започнат нормално,да спортуват,залиняха тотално пред тези устройства.Само нагнетяване и психози ежедневно,стига с този маскарад,как не ви омръзна месеци наред .Побъркахте малки и големи,детските градини колко месеца работят нормално,ще има вируси с усложнения и без,но трябва да учим и работим в нормална и спокойна среда.

2020.08.14 | 10:18

9
Родителите които не искат присъствено обучение са заради тия 610 лева които борисов обеща за родителите които ще гледат децата си и ще ги предпазват от ковида.Никакво неприсъствено обучение .Колкото са по-неграмотни толкова по-вече ще затъпеят и няма да бъдат полезни за утрешния ден .
Майка

2020.08.14 | 14:48

34
Госпожо в случая сте вие НЕГРАМОТНАТА, като тези които викат пред парламента и се изказват от името на другите граждани които не са съгласни с протестите!!!! Работодател съм и разбирам притесненията на служителите си с хронично болни деца, дала съм им възможност да избират в офиса ли да работят или от вкъщи!!!!
Друга майка

2020.08.14 | 13:58

32
Доста повърхностен и несериозен коментар.

2020.08.14 | 13:19

28
Айде, стига сте писали тролски глупости и се дръжте малко по- човешки! Хора сме все пак! Каква е тая агресия! И неграмотните сте вие. Коментара Ви е пълен с грешки. А що се отнася за намеците Ви, че исканията ни са паодбудени от корстни цели - ще ви попитам! Колко взимате за неграмотните си писаници по форумите ?
майка

2020.08.14 | 12:28

22
Както вече съм споменала, има индивидуална форма на обучение към всяко училище от години наред, има възможност за неприсъствено покриване на материала, семействата с болни дечица имат избор дали да ги пуснат в клас или да учат у дома и да покриват материала чрез изпит.

2020.08.14 | 11:35

20
Никога не съм взимала помощи от държавата, нито искам да взема детски. Винаги има по- нуждаещи се. Но когато имаш дете в рискова група или болен родител, трябва да се погрижиш първо за защитата им.

2020.08.14 | 10:42

14
Учебната година ще започне присъствено и майки като Вас не трябва да имат притеснения.. Но майки на деца със здравословни проблеми (дечица, за които вирусът може да бъде смъртоносен) ще бъдат принудени - разбирате ли, държавата ги принуждава - да пуснат децата си... Та тези майки молят за това - дайте ни шанс да предпазим децата си. Затова искат избор... не пречат на Вас и децата Ви, не искат пари, разбират, че дистанционното обучение има негативи... но няма какво друго да направят. Редно е да ги подкрепим - каузата им по никакъв начин не пречи на останалите деца.
Друга майка

2020.08.14 | 14:09

33
Знаете ли какво значи индивидуално обучение?! Изпити върху целия материал за годината по всички предмети. А ако детето е 7 клас плюс матури. Кой нормален човек ще се справи на ниво и защо тези деца трябва да се подлагат на такъв стрес, при все че те си имат и други проблеми?!!!!
Ицо

2020.08.14 | 13:53

31
Нека не забравяме, че от два месеца са отворени детските градини и яслите. Не съм чул до сега да се е появил някакъв бум на заразени от 50-100 болни деца. Там дори и спят в едно помещение, играят си с общи играчки, да не говорим, че много по-трудно тази възрастова група възприема правила за дистанция и т.н. Всички родители се убедихме, че дистанционното обучение не е обучение. На всички вече ни е ясно, че този вирус го има и ще продължи да го има доста дълго време. Не може земята да спре да се върти докато той изчезне. Просто трябва да приемем, че живота ни вече няма да е както преди, да стиснем зъби и да продължим напред.
майка

2020.08.14 | 09:32

4
Тези майки са напълно абдикирали от обществото, страх ги е да не им се наложи да ходят на работа и се извиняват, че е заради децата, да ги гледат в къщи до 18г. възраст. Аз също имам 2 деца, но работя, за да мога да се грижа спокойно за тях, не да чакам на помощи от държавата. Моля не ми давайте за пример неграмотни майки или грамотни такива, но на пенсионна възраст!
Друга майка

2020.08.14 | 13:52

30
Всеки има своята гледна точка, не правете квалификации. Аз също съм работеща майка, която сама си гледа детето, при това дете със сериозно сърдечно заболяване. Няма как да рискувам живота и здравето му и да го изпратя на училище. Претендирам да съм доста повече от грамотна. Не съм абдикирала от задълженията си и съм готова, въпреки че работя, да поема донякъде и ролята на учител. Но не всички са готови на това. Така че нека има избор и всеки да реши според ситуацията си. Монетата винаги има две страни, госпожо! Дано никога не виждате друга й страна,!

2020.08.14 | 13:31

29
Ако работехте някоя почтена работа и бяхте толкова заета нямаше да седите във форумите и да пишете коментари по теми, които не ви засягат. Никой не иска да ви отнеме правото вашите деца да започнат нормално и присъствено учебната година. И за протокола: Аз също съм работеща майка и никога не съм взела 1 стоника от държавата за отглеждането на децата ми. Но за разлика от много други, децата ми са на първо място и съм се постарла така да организирам работата и заетоста си, че да им обръщам максимално внимание, а не да изпозвам детската градина и училището като склад, където мога да ги зарежа за десетина часа всеки ден. Познавам майки, които не работят, но си водят детето на градина още от 7.30 и го взимат последно в 18.30 ч. и по цял ден си пилят маникюра и пишат агресивни глупости във форумите. Май и вие сте една от тях.
майка

2020.08.14 | 12:24

21
От край време има индивидуална форма на обучение (частен ученик). Много съжалявам за дечицата Ви, които имат здравословни проблеми, но тази форма на обучение е подходяща през тези трудни времена. Повечето хора не можем да работим от дома си, а и с две деца на главата едва ли ще сме ползотворни служебно.

2020.08.14 | 11:31

19
Децата Ви здрави ли са? От сърце Ви желая да е така. Но има различни съдби- вярвам, че като родител, бихте направили всичко, за да защитите детето си. Едва ли децата, които ще учат дистанционно, по някакъв начин ще попречат на тези, които ще са присъствено, съгласна сте с мен, нали? Нека всеки има право да реши коя форма на обучение е подходяща за детето му.
Още една "отговорна майка "

2020.08.14 | 11:02

17
Който иска да обучава детето си дистанционно, нека го направи . Не може обаче да се налага над всички !!!
Отговорна майка

2020.08.14 | 10:02

8
От началото на пандемията работя от вкъщи и пазя семейството си! Не съм взела един лев от държавата! Смятам, че родителите трябва да имат избор дали да пуснат детето си в училише (има деца и родители с хронични заболявания) Това не значи, че искат да не ходят на училише и да ги "гледат вкъщи до 18 години") Това означава, че са отговорни и виждат смешните мерки, които се взимат в училищата! Тези неадекватни мерки ако свършат работа ще докажат едно - че такъв вирус няма. Господ да ни пази, няма кой друг ...
.....

2020.08.14 | 09:03

3
Учебната година да започне присъствието и абсолютно нормално . Защо показвате само някоя и друга такава от въпросната еди каква си група да мрънкат пред екраните ? Къде са майките , които искат нормално образование за децата си ? И аз съм майка на две деца , но искам присъствена учебна година .

2020.08.14 | 13:13

27
Защо реагирате агресивно към хора, които с нещо не ви заплашват. Какво против имате да упражним и ние изконното си право на избор! Всяко семейство, всеки човек си има свои проблеми и специфики. Стига сте заклеймявали и съдили! Ако Вие вашете семейство се чувствате неуязвими от вируса - това е страхотно, радвам се за вас. Но има хора, които са уязвими и имат право да се защитят. Не може да ни принудаждават да вървим със стадото като овце на заколение!

2020.08.14 | 12:37

24
Майките, които искат нормално образование за децата си, са на работа и нямат време да пишат глупости и да обикалят медии, те работят, за да може домакините да си получават помощите и да се извиняват, че не могат да работят заради пандемията, заради децата, заради старите си родители, чинки, стринки и т.н.....................
###

2020.08.14 | 10:56

15
Не можем до безкрай да живеем в страх от вируса . И аз имам деца със здравословни проблеми.

2020.08.14 | 10:41

12
Учебната година ще започне присъствено и майки като Вас не трябва да имат притеснения.. Но майки на деца със здравословни проблеми (дечица, за които вирусът може да бъде смъртоносен) ще бъдат принудени - разбирате ли, държавата ги принуждава - да пуснат децата си... Та тези майки молят за това - дайте ни шанс да предпазим децата си. Затова искат избор... не пречат на Вас и децата Ви, не искат пари, разбират, че дистанционното обучение има негативи... но няма какво друго да направят. Редно е да ги подкрепим - каузата им по никакъв начин не преми на останалите деца.
Мария Гаджонска

2020.08.14 | 12:51

25
Пълни глупости до кога ще ни лъжат и стресират.И аз съм майка и искам детето ми да ходи нормално на училище.3

2020.08.14 | 13:07

26
Чудесно, Мария Гаджонска и имате пълното право да упражните своя избор. Ние искаме същото - право на избор!

2020.08.14 | 10:39

11
ВСЕКИ ДА ИМА ПРАВО НА ИЗБОР! Това е искането на родителите за безопасно образование. Разберете го най-после!!!!!!!!!.Едно е да искаш онлайн обучение за всички, друго е да искаш да упражниш правото си на избор по време на пандемия . Толкова ли е сложно да се разбере това?Престанете да изкривявате исканията на родителите, които искат да упражнят правото си на избор!!!!!!!!!В една правова държава ,в която живеем не би следвало да ни задължават да излагаме на риск живота и здравето на хронично болни възрастни и деца. Който смята ,че риск за него и семейството му няма , да си пуска децата с каквито аргументи иска. Никой не оспорва това.

2020.08.14 | 12:32

23
Всеки има право на избор! Регламентирано е, ама няма кой да чете. Закона дава право на индивидуална форма на обучение.
.....

2020.08.14 | 11:09

18
Да така е . Нека се помисли за хронично болните деца , но не може да се налага над всички !
...

2020.08.14 | 09:51

7
"Мрънкат пред екраните"? Доста неуважително. Мисля, че досега се показваше само гледната точка на искащите присъствено обучение. Защо и другите да не изкажат аргументите си? Ако за Вас, уважаема ***** това е мрънкане много жалко! Искаме право на ИЗБОР! Никого не задължаваме да праща детето си дистанционно. И аз искам всичко да е нормално, но за съжаление голото "искам" не върши работа! Няма как всичко да е нормално. И да мога да летя искам, ама не мога, нали? Колкото и да искам. Опитът на държавите, които отвориха училищата присъствено е категоричен - бум на заразени и карантинирани още след първата седмица. Но явно българинът иска да се убеди лично и да вземе мерки, когато колата вече се е обърнала.
.....

2020.08.14 | 10:59

16
Присъствено обучение ! Опитай , може и да полетиш .

2020.08.14 | 09:36

5
Естествено, че трябва да започне присъствено. МОН и общините, РЗИ да се задействат във всяко илище да се осигурят безплатни маски, дезифенктанти, ръкавици, да се проветрява непрекъснато. Децата не са малумни разбират какво се случва, малките си имат учители, които непрекъснато са тях, ако е неоходимо на 40 минути ще ги извеждат на вън да играят. Стига сте преливали от пусто в празно.
Наси

2020.08.14 | 10:42

13
много филми гледаш

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини