Всяко училище с екшън план за старта на новата учебна година

Стартът на новата учебна година ще е в реална училищна среда, а всяко училище трябва да има екшън план за превключване на дистанционно обучение заради COVID-пандемията.

Това съобщиха от Съюзът на работодателите в системата на образованието. Днес в МОН се е провела работна среща на експерти от здравното и образователното министерства за спецификите по началото на учебната година, в която участваха министър Красимир Вълчев и зам.- министър Таня Михайлова.

Синдикат: Правителството да поеме разходите за PCR тестове на учители и ученици

До 25 август на образователните институции ще бъдат предложени два протокола – един за организацията на учебната дейност (с препоръчителен характер, където ще има широк, отворен списък, от възможности за прилагане от училищата при кризисна ситуация) и един за медицинската страна на проблема (със задължителни мерки за спазване от всяко училище).

В първите дни на септември всяко училище е уместно да има разработен свободен, отворен работен план (екшън план) за дейностите за превключване за кратко време за работа в дистанционна среда.

Ще бъдат предложени промени в Наредбата за приобщаващо образование за залагане на допълнителни възможности за наваксване на пропуснат учебен материал при натрупани определен брой отсъствия.

Ще бъде предложена възможност всяко училище да избира какъв тип родителски срещи да приложи – в реална или в дистанционна среда.

В протоколите ще бъде включена информация за това дали ще се изискват или не маски в класните стаи, начините за реализиране на учебните дейности по специфични часове като физическо, музика, информатика, както и провеждането на храненето в стола и други специфични особености.

Коментари

 1. 2020.08.10 | 21:47
  Да точно така ние родителите им помагаме а те само пари искат и все недоволни.До обяд преподават и цяло лято почиват.
  1. 2020.08.11 | 11:38
   Ами стани и ти учител, щом е толкова лесно.
 2. 2020.08.11 | 06:58
  Много често в онлайн часове не участва и половината клас.Учителите нищо не обясняват, учениците изобщо не учат.
 3. 2020.08.11 | 01:58
  4AKAT NI TEJKA ESEN I ZIMAA S KORONA VIRUSA GOTVETE SE OT SEGA NAI DOBRE DA VARNAT KARANTINATA
 4. 2020.08.11 | 01:53
  Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в -- Sexcris.Com
 5. 2020.08.10 | 23:12
  Грешите, ако беше толкова проста работа преподаването, нямаше да вдигате този вой. Точно защото не можете да се справяте е причината да сте недоволни и като няма на кого, най - лесно е учителите да са ви виновни. Проявете разбиране! Дистанционно работим много повече от в клас. А някой да ни плаща интернета, да ни е осигурил лаптопи, консумативи, печатащи устройства? Да не сме ви осиновили?
 6. 2020.08.10 | 23:06
  Жалко, много жалко! Всеки коментар приключва с парите на учителите. Много скоро ще се налага да помагате на децата си и при обучение в реална среда. За заплата (нето) 1028 лв за старши учител, качествените учители излизат от системата.
 7. 2020.08.10 | 22:15
  Скъпи родители я по-спокойно! Ние преподавателите и специалистите да не би да сме искали да преподаваме дистанционно и да не ходим на работа. Всичко си идва от по-висше стоящите, а в случая това е МОН. Ние специалистите нямаме никаква вина. Какво очаквате да се случи, да останем без заплати и без работа, само защото вие трябва да помагате на децата си в тази пандемия ли? Укротете се малко, спрете с тази омраза и с това разделение учители и родители. И ние преподавателите сме родители!
  1. 2020.08.10 | 22:57
   Колежке!!!!! Давам ГЕНЕРАЛНО предложение!!! Да ни премахнат нас - учителите, щото много сме мрънкали, получавали сме големи заплати, а "нищо" не сме правили... "Какво толкова??? Преподаваш си урока и си тръгваш!!!" Сега родителите поне маааааалко усетиха с какво се занимаваме ежедневно.
 8. 2020.08.10 | 22:39
  Не е "екшън" план, а план за действие. В България сме и става дума за образование.
 9. 2020.08.10 | 22:36
  Друг изход няма.
 10. 2020.08.10 | 21:52
  Да правилно ние родителите цял ден работим връщаме се вкъщи и почваме да учим с децата, когато беше онлайн обучението.Е това на нищо не прилича.
 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет