Шест училища в Търговищко са с нови директори

След проведени конкурси шест училища в Търговищка област са с нови директори, съобщиха от Регионалното управление на образованието /РУО/ в Търговище.

Овакантени места за длъжността директор бяха в осем училища. За две от тях - Професионалната гимназия по земеделие и Професионалната гимназия по електротехника и строителство в Търговище, кандидати не се явиха.

Новата учебна година да започне присъствено за всички класове и ученици, е решил Отрасловият съвет към МОН

Четирима директори на училища в община Търговище, които до провеждането на конкурсите бяха временно изпълняващи длъжността, са избрани да останат на директорските места. Това са Йордан Шиваров - на Професионалната гимназия по хранителна промишленост, Надежда Коева на Спортното училище и Наталия Малинова - на Трето основно училище в Търговище.

Директор на Основното училище в село Драгановец остава Мария Янева. Атанас Атанасов е одобрен за директор на Професионалната гимназия в Попово. До провеждането на конкурса той бе директор на Основното училище в село Водица. На негово място за временно изпълняващ длъжността е определен Момчил Александров.

За директор на Основното училище в село Ломци е избран Георги Колев. Участниците в конкурсите бяха оценявани от 5-членна комисия, съставена от представители на РУО - Търговище, МОН, общинските администрации и обществените съвети към съответните училища.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет