Скандал в столичното 35-о училище

  • 17 април 2012 12:17

  • 1492
  • 0
Скандал в столичното 35-о училище
©

Скандал в столичното 35-о училище в първия учебен ден след празниците.

Възмутени родители сигнализираха, че учениците без униформи не са били допуснати в час и са оставени на улицата, без реално някой да отговаря за тях, съобщава БНТ. Ръководството на училището обясни, че има изрична заповед, според която децата задължително трябва да са с униформи, с цел по-голяма сигурност, а родителите са били предупредени.

Столичното 35-о училище се сдоби със злополучна слава през ноември миналата година, когато един от възпитаниците му бе жестоко пребит. Момчето остана без бъбрек и далак, след като ученик от съседно училище му нанесе жесток побой. Днес повече от 50 деца останаха извън класните стаи.

Ръководството на училището е категорично, че родителите са били наясно с новите правила и задължителните униформи, а целта е по-голяма сигурност за учениците - деца, които нямат отличителен знак, че учат именно в 35-о училище, няма да се допускат в сградата.

Родители обаче са възмутени, че никой не се е обадил да предупреди, че децата са били върнати от училище и реално не знаят кой носи отговорността за тях.


Столичният инспекторат по образованието също прави проверка по случая.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1492 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини