44 зрелостници получиха почетно отличие от МОН

44 зрелостници от випуск 2019/2020 г. бяха удостоени с отличието на Министерството на образованието и науката „Национална диплома“. Почетната грамота се присъжда на ученици с отличен успех (6,00) по всички учебни предмети, вписани в дипломата за средно образование и за изявени способности в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта.

Министър Красимир Вълчев поздрави учениците за високите им постижения и изрази увереност в бъдещата им успешна реализация.

Сама по себе си образователната система не може да гарантира успех, но трудът, упоритостта, въображението са пътят на развитието. Вие сте не само най-добрите, но и най-мотивираните да се справяте с предизвикателствата, отбеляза той. 

По думите му добрите постижение на децата са отражение и на усърдната работа на учителите. Учениците също благодариха на учителите и родителите си за подкрепата. Те заявиха, че училищата им са предоставили възможност да разгърнат потенциала си и да постигнат високи отличия.

Министър Вълчев добави, че качественото образование винаги е било предпоставка за пълноценен живот. Според него в следващите години страната ни ще бъде по-добро място за реализация на младите хора.

Предстоят ни още по-големи дигитални трансформации. За да бъдем част от развитите страни, трябва да имаме достатъчно подготвени специалисти в областта на природните науки, математиката и информационните технологии, каза още той.

Снимка: МОН

Заместник-министър Таня Михайлова също поздрави отличниците за проявения стремеж, труд и постоянство.

В българското училище не само се преподава, но се отделя време за възпитание и изграждане на ценностната система на учениците, посочи тя.

Според нея най-доброто постижение е, че зрелостниците имат амбиция, която ще им помогне във всички насоки на развитие.

Вие сте добри, млади, умни и интелигентни хора. Докажете, че училището ви е дало добра основа, допълни тя.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Образование

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет