Проф. Пимпирев разкрива "тайните на белия континент" на 6 юли

  • 03 юли 2020 15:28

  • 261
  • 0
Проф. Пимпирев разкрива  "тайните на белия континент" на 6 юли
© Pixabay

Втора година подред българската антарктическа дейност е част от 26-та Юлска лектория, основана през 1995 г. от Софийски клон на СФБ и Физически факултет и имаща основна цел да запознае учители от много градове с последните достижения на българските учени.

6 юли ще бъде денят посветен изцяло на антарктическите научни проекти и дейности.

Събитието ще се проведе в конферентната зала на Националния център за полярни изследвания, намиращ се в сградата на ректората на СУ „Св. Климент Охридски“, бул. „Цар Освободител” №15, етаж 5.

Центърът се намира в Музея по палеонтология и исторична геология.

Началото на полярния ден ще бъде поставено от Проф. Христо Пимпирев в 9.00 часа, след което неговият отбор от учени ще изнесат презентации на разнообразни научни теми.

Д-р Стефан Велев и д-р Дочо Дочев ще ви запознаят геоложките тайни на белия континент, с доц. д-р Любомир Кендеров ще се гмурнете под водата, а д-р Иван Богданов ще ви разкаже, защо е толкова важно са се пазите от слънцето. Драгомир Матеев ще разкаже за Националната програма за полярни изследвания и устройството на Българската антарктическа база.

Участниците и гостите присъстващи в този ден, като бонус ще имат възможността да видят много карти на тема Антарктика и една уникална изложба с морски организми и вкаменелости от южната земя. Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемиологични мерки.

Novini.bg
261 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини