Министър Вълчев успокои за матурите: Училищата са възможно най-безопасните места

  • 01 юни 2020 08:20

  • 2037
  • 2
© БТВ

Училищата са готови за матурите. Всичко е проиграно. Това заяви в сутрешния блок на БТВ образователният министър Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 по повод днешната матура по български език и литература. 

"Имаме резерв от квестори, отстояние между учениците и всички мерки, за да не се преписва. Нямаме проблем с броят на квесторите", каза още той. 

Близо 49 000 зрелостници се явяват днес на матура по български език и литература

"Училищата са възможно най-безопасните места  - бяха затворени за два месеца, дезинфекцираха се всяка седмица. Ако всички спазват правилата, няма проблем. Дистанция и дезинфекция е ключът за безопасност", разкри Вълчев. 

"10% от училищата обхванаха трудно учениците в извънредно положение. 70% от децата учеха толкова, колкото и с присъствие в час. 1-2% са учениците, които изобщо не са участвали. Изостаналите деца ще доучват в училища.Има вариант и това да е на открито в дворовете на училищата", коментира образователният министър. 

"40 000 от 720 000 ще останат да повтарят. Някои от тях ще се включат в летните дейности, други ще повтарят годината", разкри Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009

"Трябва да сме готови учебната година да не започне на 15 септември", заяви министърът на образованието и науката. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2037 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
!

2020.06.01 | 09:33

1
това не е честно спрямо другите деца от предходни години,които учиха и допълнителни материали и се подготвяха здраво за матурите, а сега този изпит е просто едно явяване, дори не на всичкия материал,елементарен че и един първокласник може да се справи и правите всичко това за да се счита годината за завършена, а знания - нулеви, даже минусови,във Великобритания учебния план спря до септември щото там се учи не се дават изпити,британците не произвеждат простаци с диплома като българите
Боби

2020.06.01 | 12:08

2
Напълно съм съгласен

Добави коментар

Водещи новини