Посрещнаха децата в градините с маски и шлемове и сериозна дезинфекция

Преподаватели и помощен персонал посрещнаха с маски, ръкавици и шлемове децата, които отново се върнаха на ясла и детска градина днес. В София бе обявено, че 14% от малчуганите ще посещават отново детските заведения, след като повече от 2 месеца бяха у дома.

Детските градини и ясли в Район „Изгрев“ отвориха врати, обявиха от районната управа. От общината посетиха някои от местата, за да се уверят в спазването на хигиенни и противоепидемични мерки. Най-важно е здравето на децата, уверяват от персонала.

Дезинфекция на пода ще бъде постоянна. Ще се избягва играта най-вече с плюшените играчки. Препоръката е за игра предимно на въздух.

В Детска градина №29 "Слънце" в "Изток" обаче от заявени 96 деца днес са дошли по-малко - 56. Общият брой на заявилите дечица да се върнат отново в яслите и градините за София е 6348. 

14 % от родителите изпратиха днес децата си на детска градина в София

Преди да бъдат отворени яслите и градините, Министерството на образованието и науката публикува анкета за готовността на родители да пуснат отново децата си в тях. Имаше и отделни допитвания на родители, ангажирани с образованието на малчуганите. Темата беше и широко дискутирана в социалните мрежи.

В страната яслите и градините също ще заработят. Някои избраха 1 юни - Деня на детето - за първия ден за прием на дечицата.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет