С барелеф "Св. Св. Кирил и Методий" ще бъдат отличени учители от Ловеч по повод 24 май

  • 23 май 2020 13:59

  • 496
  • 0
С барелеф "Св. Св. Кирил и Методий" ще бъдат отличени учители от Ловеч по повод 24 май
© Pixabay

По повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост в Ловеч с барелеф "Св.св.Кирил и Методий" ще бъдат отличени учители в четири категории - предучилищна подготовка, начален етап на основната образователна степен, гимназиален етап и извънучилищни дейности. Това съобщи кметът на общината Корнелия Маринова.

Ще бъде връчен и почетният медал на Община Ловеч на директор на училище за изключителни заслуги към Ловеч.

Променят движението в квартал "Вароша" в Ловеч

Имената на наградените ще бъдат съобщени на празника. Програмата за 24 май в Ловеч ще премине с онлайн излъчвания в официалните профили на Общината във Фейсбук.

От 10.00 часа Центърът за подкрепа за личностно развитие - Общински детски комплекс ще огласи резултатите от онлайн конкурс за детска рисунка на тема "Ловеч-моят роден град".

Конкурсът бе организиран по повод празника на града - 11 май. Победителите ще бъдат отличени - деца от детски градини и ученици от 1 до 12 клас, добави кметът. Второто включване ще бъде от 11.30 часа, когато Общинският духов оркестър ще поздрави гражданите на Ловеч с изпълнение на химна "Върви, народе възродени" на площада пред катедралния храм "Св. св. Кирил и Методий".

"24 май е ден, който вълнува и трогва всички нас. Ден, в който се събуждат спомени, провокират се чувства на преклонение, на признателност. Ден, който е момент да си припомним заслугите на поколения български учители, на хората на изкуствата и духа, на тяхната роля за съхранението ни и възвисяването ни като народ", казва още Маринова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
496 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини