Проф. Даниел Вълчев с последни подробности за влизането с матура в СУ

Единствената причина да вземем решение за влизане в специалност право с матура е да се избегне струпването на много хора на едно място. Това влизане в специалност право с матура все още не е уредено. Трябва да се проемени една наредба, но на база политиката на Министерството на образованието мисля, че скоро и това ще се случи.

Това каза в предаването "Тази събота" по БТВ проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". "Няма нарушаване на правата на кандидат-студентите, защото те са учили и са се готвили за изпити по български и история.

В СУ ще се влиза с оценките от матурите в 116 от 118 бакалавърски програми

Навсякъде по света входът за университета е свободен и е много по-трудно да го завършиш, а не да влезеш. В България има една приказка - да учиш за студент. За студент не се учи. Трябва да се учи, когато станеш студент", категоричен бе той

"Нивото на обучение в Юридическия факултет в СУ е изключително високо. Не искам да обиждам никого, но нивото е ниско в други правни факултети. Това е проблемът, в България няма единен завършващ изпит за всички юристи в България. Не може при нас адвокатският изпит да е труден и да завършват около 80% от студентите, а в други факултети изпитът да се сътои в това да отговориш кой век е създадена България - 7, 17 или 27. Не трябва да прикриваме тези факти и трябва да се вземе решение", заяви проф. Вълчев.

Коментари

  1. 2020.05.23 | 13:38
    Ско ди мисли, че някога ”седянката” ще бъде забравена, ЛЪЖЕ СЕ! Анатема!!!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет