Красимир Вълчев за децата в яслите и градините: Трудна е ситуацията, общественият живот трябва да продължи

Това, което се опитахме да направим, е да има дистанция между родители и персонал. Децата няма как да не си взаимодействат. Трудна е ситуацията, опасността не е преминала. Затова призовахме родителите, ако имат възможност, да оставят децата вкъщи. Това заяви образователният министър Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009.

В предаването „Панорама“ по БНТ той каза, че има преминаване от изолация към научаване да живеем с вируса, който „няма да изчезне изведнъж“.

„Не можем да ограничим всички обществени сфери. Търсим разумното решение“, коментира той.

И подчерта, че здравето е най-важно, затова и е имало призив – който има възможност, по-добре да не си пуска децата на ясла или градина.

Експерт от МОН: Опасността не е преминала. Вкъщи е най-сигурно за децата

Относно ситуацията в училища, той каза, че е сметнато, че най-добре е да няма връщане на учениците дори и за изпитите. Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 каза, че няма нужда от риска да се връщат за малко учениците.

„Матурата не е лесен изпит. Висшите училища избраха да увеличат броя с прием с тези изпити – едната е епидемичната ситуация и другата – че те (матурите, бел.ред.) са се утвърдили като надеждни“, обясни министърът.

Посочи, че има специалности, които обаче изискват по-задълбочен изпит от държавните зрелостни изпити и затова все пак ще има провеждане на кандидатстудентски изпи.

„Факт е, че в последните години имаше занижаване на критериите. Ние задължаваме висшите училища да увеличат текущата ангажираност на студентите и другото е – какво преподават, да успеят да провокират интереса на студентите“, каза още Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009.

Той смята, че дистанционното учение е дало удобство за студентите. А за учениците – най-важното нещо също е да се провокира интересът за учене. Вълчев подчерта, че трудно се провокира вниманието на учениците. Даде пример, че и взаимодействието с електронни устройства намалява интереса. Нуждата от иновативни похвати е важна, подчерта Вълчев.

На въпрос дали е направена крачка в бъдещото, той каза:

„Тази ситуация беше уникална възможност. Системата направи няколко крачки напред“.

Според него традиционната система е показала гъвкавост. В бъдеще децата ще продължат да учат присъствено, което е необходимо и за социализацията, но и все повече ще се използват електронните платформи. Както преди и сега образователният министър посочи като плюс доброто взаимодействие учители-родители по време на пандемията.

"Най-важното е да ги научим да бъдат не само ползватели, но и дигитални създатели", каза за финал Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009.

Коментари

 1. 2020.05.23 | 02:49
  Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влез в >>> Sexcris.Com
 2. 2020.05.22 | 23:48
  Чат безплатно с жени над 30! Регистрирам!Чат безплатно с жени над 30! Регистрирам! gеtbаdgirl. соm
 3. 2020.05.22 | 22:10
  Децата в яслите ще се научат да живеят с вируса като се гушкат, а зрелостниците не могат да се явят на кандидат-студентски изпит с маски и соц. дистанция за специалностите ЙОРИС (дето удрят по масата с чук и решават сьдбата ни) и ДЖУРНАЛИСТИКА? И вярно ли е, че по Заповед на кмета на Пловдив родителите ще подписват декларация за отговорност? Тука не става ли дума за «дьржава» в дьржавата?
  1. 2020.05.22 | 23:06
   Не, тук не става въпрос за държава в държавата, за мафия в мафията.
 4. 2020.05.22 | 22:17
  НЕ ПОЛЗВАШ ГРАДИНА НО СИ ПЛАЩАШ ЗАЩОТО ОБЩИНАТА ИМА НУЖДА ОТ ПАРИ. СКАПАНА ДЪРЖАВА
 5. 2020.05.22 | 21:44
  Имам стрчески дом дълбоко в моя пъп, който засмуква като черноморски водовъртеж през август невинни туристи и всички герои от учебника по биология.
 6. 2020.05.22 | 21:40
  Каква опасност. Ковид19 е само в медиите. Изпълнявате това което ви се пусне отгоре. Вие не взимате никакви важни решения.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет