Пролетната ваканция на учениците ще е по-кратка

Пролетната ваканция на учениците от първи до 12-и клас ще бъде от 17 до 20 април, включително, се казва в заповед на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

По този начин става ясно, че пролетната ваканция на учениците ще е по-кратка и ще съвпадне с празниците за Великден.

Министър Вълчев обяснява, че заповедта за промяната в продължителността на пролетната ваканция се издава поради неотложна необходимост от компенсиране на пропуснатото учебно съдържание и на заниманията на учениците при прекъсванията на учебния процес заради предприетите спешни мерки за предотвратяване и ограничаване на разпространението на COVID-19 и на други вирусни заболявания.

Красимир Вълчев: Близо 90% са се включили в дистанционното обучение, другите нямат и книги

От 16 март около 700 000 ученици от всички около 2400 училища в страната учат дистанционно, но при започването на електронното обучение бяха се включили около 90 процента от учениците. Тези около 10 процента, които не бяха започнали електронното обучение в неговото начало, нямаха компютри или интернет вкъщи.

Преди дни министър Красимир Вълчев изпрати и препоръки до директорите на училищата и на учителите, в които ги информира, че от 13 до 16 април учениците трябва да имат облекчено дистанционно обучение заради натрупаната умора от интензивността на учебните занимания.

Коментари

  1. 2020.04.09 | 15:52
    Тези дни да официални празници, а не ваканция!
  2. 2020.04.09 | 09:26
    ТЪПОТИИТЕ НА МИНИСТЪРЧЕТО НЯМАТ КРАЙ
  3. 2020.04.09 | 08:54
    Няма никакво значение колко ще е ваканцията. Те и без това направиха децата на днешния де такива без детство. Нон стоп ги натоварват безумно. За къде е това бързане.?
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет