Учебната година в село Брезница може да бъде обявена за нулева

  • 04 април 2012 18:27

  • 1447
  • 0
Учебната година в село Брезница може да бъде обявена за нулева
©

Има реална опасност учебната година в гоцеделчевското село Брезница да бъде обявена за нулева, съобщи зам.-областният управител на Благоевград Георги Баханов.

Баханов уточни, че ако след преструктуриране на учебната програма учебният материал не бъде преподаден и усвоен съгласно законодателните изисквания, учебната година ще бъде обявена за нулева.

Децата в селото не посещават учебните занятия вече повече от две седмици, тъй като родителите им организираха протест срещу назначението на Ангел Живков за временно изпълняващ длъжността "директор" на местното училище. За решаването на проблема, областна администрация - Благоевград е поела ангажимент в началото на месец юни да бъде проведен нов конкурс за директор на училището в Брезница. За момента обаче няма яснота дали дотогава Живков ще остане на поста си.

Според зам.-областният управител проблемите не бива да се решават чрез п ротести. Законово основание за отстраняването от длъжност на Ангел Живков обаче няма, тъй като назначението му отговаря на всички условия и нормативни изисквания. Баханов изрази надежда за решаването на проблема в най-скоро време и по думите му областната администрация прави "всичко възможно" за решаване на ситуацията.

Последвайте канала на

1447 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини