Днес стават ясни свободните места за прием в първи клас за догодина в София

  • 30 март 2020 06:31

  • 749
  • 0
Днес стават ясни свободните места за прием в първи клас за догодина в София
© Pixabay

Днес се очаква всички училища на територията на София да обявят свободните си места за прием в първи клас за следващата учебна година. А на интернет страниците си учебните заведения ще публикуват и начина, по който ще се кандидатства - с електронна система на училището или чрез имейл.

От 21 април до 21 май родителите трябва да подадат заявленията в съответните училища като могат да направят това и по електронен път. Заявлението, попълнено и изпратено на електронната поща на учебното заведение или друга електронна система, ще бъде въведено във входящия дневник на училището.

Родителят на имейл ще получи входящ номер на документа, обясни директорът на Дирекция "Образование" в Столична община Мария Минчева:
„За тази година ще действат правилата и редът, по които са се приемали децата миналата година, т.е. няма промени в приема в първи клас“.

Водещ принцип при приема продължава да бъде уседналостта. Остават в сила прилежащите райони на училищата, които дават най-много точки при кандидатстване:
„В тези райони са добавени единствено нововъведени административни адреси и са премахнати закрити такива“, добави Минчева, предаде БНР.

Първото класиране ще се извърши на 1 юни в 17 часа.

Последвайте канала на

Десислава Станева
749 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини