Просвета е партньор на МОН в създаването на видеоуроците с учители

  • 15 март 2020 14:05

  • 3631
  • 0
Просвета е партньор на МОН в създаването на видеоуроците с учители
© Pixabay

Най-голямото българско образователно издателство "Просвета" ще участва в инициативата на МОН и БНТ за създаване на учебна видеопрограма с уроци. Целта на инициативата е чрез видеоуроците учениците да учат от домовете си и да не изостават с учебния материал.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

„Просвета“ получи покана от МОН да се включи в проекта след успешния старт на своята инициатива "Уча онл@йн с учител". Първите уроци по български език и по математика за 7. клас бяха излъчени на сайта на издателството и на страницата му във Фейсбук миналата седмица и събраха близо 70 000 гледания. Особено радваща за нас е активността на учениците, които задаваха множество въпроси на водещите уроците учители - отбелязват от издателството.

Издателство "Просвета" съзнава трудностите за образователната система в момента и ще подкрепи българските ученици и учители, за да прЕминемЕминемМаршъл Брус Матърс III (на английски: Marshall Bruce Mathers III), по-известен с всички по-леко през сериозното изпитание, което ни наложи пандемията от COVID-19. Поздравяваме министъра на образованието и науката, г-н Красимир Вълчев за усилията му да търси нови решения в тази ситуация.

Участието в проекта е проява на разбирането ни, че трудности като тази може да бъдат преодолени само ако всички проявим необходимата солидарност и социална отговорност и обединим усилията си за доброто на българските деца. По тази причина миналата седмица отворихме дигиталните си учебници и учебни помагала за безплатно ползване от всички ученици и учители - подчертават от „Просвета“.

Издателството ще продължи да излъчва и уроците по български език, по литература и по математика за 7. клас всеки делничен ден от 14 часа на страницата си във Фейсбук и на сайта си.

Новите видеоуроци с учители, които „Просвета“ ще създаде, ще са по предмети от 1. до 7. клас и ще се излъчват в програмите на БНТ.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
3631 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини