Очакват се проби на студенти, ходили на практика в Плевенската болница

  • 11 март 2020 08:53

  • 777
  • 0
Очакват се проби на студенти, ходили на практика в Плевенската болница
© Кадър: БНТ

В Медицинския университет в Плевен остава затворен. Там учат много чуждестранни студенти - от над 45 страни и част от тях са всъщност студенти от страни, в които вече има епидемична обстановка с коронавирус. Това каза ректорът проф. д-р Славчо Томов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33054

"Ние като ръководство много отдавна взехме мерки, още преди да стартира епидемиологичната обстановка", заяви той пред БНТ.

"Свързахме се с част от студентите, които не се бяха прибрали по домовете си и ги помолихме да останат в родните си страни. Тези, които пристигнаха, със специална заповед на ректора ние карантинирахме, освободихме ги от учебни занятия за две седмици", обясни той.

Жената с коронавирус в София е в критично състояние, има нови 7 съмнителни души

Ректорът посочи, че нулевият пациент не е сред чуждетсранните студенти. Той призова гражданите да бъдат спокойни. Предстои да се вземе решение дали ваканцията за студентите да бъде удължена. Предстои да излязат пробите на 10 студенти, коит оса били на обучение в болницата, където има настанени пациенти с коронавирус.

Иначе ситуацията в Плевен остава спокойна. Пациентите с коронавирус са в добро здравословно състояние.

Потвърдените случаи към момента на носители на COVID-19 остават шест. Състоянието на новорегистрираните случаи в София е тежко, стана ясно днес на брифинга на Оперативния щаб за борба с коронавируса.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
777 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини