Висшето военноморско училище на второ място в международна класация

На второ място сред най-престижните морски висши учебни заведения е поставено Висшето военноморско училище (ВВМУ) „Н. Й. Вапцаров“ в класацията на Международната асоциация на морските университети (IAMU). Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. 

Класацията, която беше публикувана днес в сайта на Международната асоциация, се прави за първи път по три критерия: образование, наука и осигуряване на обучение. В генералното класиране Морското училище в гр. Варна се нарежда след Австралийския морски университет в Тасмания, като изпреварва университети от САЩ, Великобритания, Германия и Япония.

Морска астрономическа обсерватория бе открита във Висшето военноморско училище във Варна

По този повод министърът на отбраната Красимир Каракачанов изказа личната си благодарност и уважението си към целия команден и научно-преподавателски състав на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ за професионализма, усилията, всеотдайността и инициативността. В поздравителния адрес до началника на Морското училище в гр. Варна флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров се казва:

Вашето постижение в класацията на морските университети е заслужено признание и доказателство, че ВВМУ е еталон в образователната система. През годините Морското училище се е развивало, следвало е традициите и съвременните тенденции в образованието с цел постигане на по-високи успехи. Всичко това сме постигнали като резултат от общите усилия на ръководството на Висшето военноморско училище и на Министерството на отбраната.

Пожелавам на командния състав, на преподавателите и на възпитаниците на ВВМУ здраве, постигане на високи цели и успехи в развитието на морската наука и образование, в утвърждаването и отстояването престижа на училището.

Каракачанов: Морското училище е еталон за висше учебно заведение и за военно училище не само в България

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ членува в Международната асоциация на морските университети (IAMU) от основаването ѝ преди 21 години. В IAMU членуват над 60 от водещите морски университети в света, а челното място на Морско училище в класацията е свидетелство за качеството на образованието, което ВВМУ предлага.

Коментари

 1. 2020.02.22 | 18:06

  Само дето за тая класация никой не е и чувал... Той Меденката беше шеф на тая организация един мандат. Явно си е подложил. По-добре да погледнат колко студенти се отписват от Морското поради лоши условия за обучение и остаряли даскали...

 2. 2020.02.22 | 17:01

  ТОАВА Е РУСКАТА ШКОЛА ! Униформа също.

 3. 2020.02.22 | 00:35

  в залата

 4. 2020.02.22 | 00:21

  БРАВО!

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет