Предварителни кандидатстудентски изпити в Софийския университет

  • 01 април 2012 06:46

  • 2403
  • 0
Предварителни кандидатстудентски изпити в Софийския университет
©

Предварителните кандидатстудентски изпити по български език и литература, по теология /устен/ и по биология ще са днес в Софийския университет "Св. Климент Охридски", съобщиха от висшето училище.

Изпитът по български език и литература е от 9.00 ч. и ще продължи четири астрономически часа. Кандидатите ще могат да избират да пишат по една от две изпитни теми. Първата от тях е за създаването на аргументативен текст по проблем, поставен в творчеството на конкретен автор от българската литература. По тази тема проблемът е предварително зададен във формулировката й. По втората тема кандидатите ще създават аргументативен текст по проблематика, зададена чрез цитати от включените в изпитната програма литературни произведения. Проблемът в тази тема трябва да бъде изведен и формулиран от самите кандидат-студенти.

Устният изпит по теология е от 11.00 ч. в Богословския факултет на Софийския университет. Изпитът е върху предварително обявени теми, за които има препоръчана литература. Изпитът по биология е от 14.00 ч. в Ректората на СУ. Той включва тест с 30 задачи върху учебния материал по биология за осми, девети и десети клас, както и тема от материала за девети или десети клас. В темата трябва да са обобщени биологичните знания, включени в повече от един въпрос от изпитната програмата, посочват от СУ.

Последвайте канала на

БТА
2403 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини