Красимир Вълчев с важни подробности за грипната ваканция

  • 27 януари 2020 11:29

  • 26906
  • 1
Красимир Вълчев с важни подробности за грипната ваканция
© МОН

Във всички случаи ще има напрежение върху учителите и учениците заради обявената грипна ваканция, най-важното обаче е здравето на децата, след като имаме прагови стойности на заболеваемостта. Това коментира министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 днес, преди работна среща с преподаватели и директори в СУ "Св. Климент Охридски" в Симеоновград.

Длъжни сме да реагираме. Няма съмнение, че ще бъдат пропуснати часове, но не за първи път сме в грипна ваканция. Има възможност да се преструктурира учебният материал и да се оформят крайните оценки за първия срок, обясни министър Вълчев. По думите му, според графика на принудителното отсъствие, ще останат още два дни от първия учебен срок, в което време това може да бъде сторено. При "аварийна ситуация" това може да стане и в първите няколко дни на втория срок, добави Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009.

Ето къде учениците излизат в грипна ваканция от днес

По повод на разпространявани през последните дни подписки срещу "малките матури" и дискусиите около дигиталната диктовка, министър Вълчев каза, че при 90 000 учители в системата е нормално да има различия в мненията. Националното външно оценяване е необходимо, за да анализираме на съпоставима база резултатите на учениците, както и самите училища да направят свой анализ, обясни Вълчев.

Той уточни, че външните оценявания след 7-ми и 12-ти клас до голяма степен вече са били припознати като надеждни. Външното оценяване след 4-ти клас не трябва да стресира децата. То не ги уврежда и няма елиминаторен характер, смята министърът. Конкретно за диктовката Вълчев бе категоричен, че ако искаме резултатите да са надеждни и съпоставими, изпитите трябва да се извършват при еднакви условия. Темпото на диктовката няма да бъде бързо, ще се чете от професионален диктор и тя ще бъде тествана предварително, увери Вълчев, като обобщи, че изпитите неизменно ще се променят в дигитална среда.

Министърът посочи, че срещите му в Хасковска област днес и утре са регулярни, а Симеоновград е 115-та община, която посещава. Темите на разговорите с педагози са основните цели и предизвикателства пред системата, основните политики и повишаването на образователните резултати, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
26906 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ивайло

2020.01.28 | 12:51

1

От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо. https://freebitco.in/?r=34541387

Добави коментар

Водещи новини