Наплив от кандидат - студенти за УНСС

  • 29 март 2012 11:02

  • 1079
  • 0
Наплив от кандидат - студенти за УНСС
©

8579 кандидат-студентите до момента са положили или заявили участието си в приемни изпити в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), съобщават от ВУЗ-а.

4041 кандидат-студенти са заявили участието си във втората предварителна изпитна сесия (единен приемен изпит – ЕПИ – на хартиен носител). Първите изпити са на 1 април - по български език и литература от 9 часа и по география на България  - от 14 часа.

На 8 април са изпитите по математика (от 9 ч.аса) и по история на България (от 14 часа).

Всеки месец до юни включително ще се провеждат електронни единни приемни изпити. Досега на тях са се явили 2077 кандидат-студенти. Всички изпити продължават три астрономически часа. По решение на Академичния съвет семестриалните такси и таксите за кандидатстване няма да се увеличават.

За първи път УНСС ще приеме студенти-бакалаври в дистанционна форма на обучение в София в професионалните направления „Икономика“ и „Администрация и управление“, в които се включват специалностите „Маркетинг“, „Счетоводство и контрол“, „Бизнес администрация“, „Публична администрация“ и „Икономика“.

От тази година специалностите, в които обучението е изцяло на английски език, стават пет: освен “Икономика”, “Международни икономически отношения”, “Финанси и счетоводство”, “Бизнес информатика” и новата „Маркетинг и стратегическо планиране“.

Последвайте канала на

1079 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини