Израелско ниво на обучение по киберсигурност в България

  • 27 ноември 2019 10:53

  • 406
  • 1
Израелско ниво на обучение по киберсигурност в България
©

Черноморската академия за сигурност проведе с голям успех двудневен майсторски клас "Cybersecurity Framework Practitioner Training for Professionals". В събитието, което бе проведено във Варненския свободен университет, участваха студенти от Военната академия "Г.С. Раковски", от магистърските програми на ВСУ "Черноризец Храбър", както и експерти от Министерството на труда и социалната политика и Националния осигурителен институт.

Лектори бяха д-р Моти Цвилинг, д-р Амит Двир и Ахиад Алтер - водещи експерти от Ariel Cyber Innovation Center на Университет Ариел.

Кибер престъпниците вече атакуват компаниите през служители

Високопоставен служител на "Национална Израелска агенция по киберсигурност" към кабинета на Премиера на Израел представи във видеовръзка между България и Израел своята лекция пред участниците. В продължение на час и половина студенти и експерти имаха уникална възможност да зададат актуални въпроси, да получат отговори и да участват в дискусия в реално време.

"В рамките на тези дни за пореден път демонстрирахме принципно ново ниво и подход за България в обучението по киберсигурност, съответстващо на световните стандарти, за да могат бъдещите специалисти да отговарят на съвременните предизвикателства в областта на киберсигурността - в аспекта на националната сигурност", казва един от водещите експерти по национална сигурност от Израел и Генерален секретар на Черноморската академия за сигурност Владимир Бронфенбренер.

Последвайте канала на

Novini.bg
406 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
.

2019.11.27 | 11:28

1

"израелско ниво на сигурност"... Свиня и кладенчова вода!

Добави коментар

Водещи новини