Ще стане ли задължителна детската градина за 4-годишните?

Задължителна детска градина за 4-годишните. Това предложение е било прието на коалиционния съвет на ГЕРБ и „Обединени патриоти”. Тя ще е безплатна за децата от „ниските социални слоеве”, по думите на Валери Симеонов. Държавата ще покрива таксите за децата от тези семейства.

"Предвиждат се инвестиции от 70 милиона лева годишно в следващите три години, за да се преодолее недостигът на места в детските градини", това коментира в "Събуди се" по Нова телевизия Деница Сачева, зам.-министър на образованието. Тя обясни, че законовото предложение все още не е подготвено, затова и дебатите не са стартирали.

"Ние в момента се фокусираме върху цялостна инвестиция в качеството на предучилищното образование, така че не говорим само за 4-годишните или за местата в детските градини, а говорим за всичко заедно. Нашата цел е да увеличим обхвата на децата, които са на 3 и 4 години в детски градини. В момента 78% от децата на 4-годишна възраст ходят на детска градина, а при 5 и 6-годишните обхватът е почти 95%", поясни Сачева.

Зам.-министърът на образованието обясни още, че до края на тази година да бъдат построени 5 нови детски градини, започва строителството на още 8, а още 9 са планирани.

Коментари

 1. 2019.11.16 | 11:10

  но срещу заплащане, седесаро-мутренската мафия притоска народа по всякакъв начин да й плаща лукса. Пример: цинаският престъпник Костов направи задълбжителна снмяната на номерата точно преди Нова година, за да позакърпи обрабания бюджет, след това вее не беше задължително. Сините са пиявици.

 2. 2019.11.16 | 10:59

  Любопитен ли си https://mybgdir.com

 3. 2019.11.16 | 10:00

  Хем задължителна, хем платена - само ганювската кратуна може да измисли подобно нещо

 4. 2019.11.16 | 09:58

  Тоест безплатни детски градини за ц...................ните.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет