Медицинският университет в Плевен представя в Деня на народите 11 националности

Медицинският университет в Плевен ще представи в седмото издание на Деня на народите (International Day) културата на 11 националности, съобщиха от висшето училище.

В програмата ще се включат 250 студенти, водени от амбицията да представят културата на Индия, Япония, Германия, Португалия/Кабо Верде, Африка, България, Шри Ланка, Сомалия, Италия, Непал и Пакистан.

Празникът ще се състои на 9 ноември, събота, от 14.00 ч, университетския спортен комплекс "Проф. д-р Недко Кючуков". На международната сцена студентите ще представят своите държави с култура, кухня, бит, облекло, история, народни песни и танци.

Пъстрото многообразие, което събира всички студенти и преподаватели в Деня на народите, се организира по идея на чуждестранни студенти с подкрепата на Академичното ръководство. Целта е студентите да запознаят гражданите на Плевен със своите родни страни. Познавайки националните различия и особености, хората стават по-сплотени и по-спокойно живеят и учат заедно, посочват инициаторите за тази проява.

Представянето на отделните държави ще бъде чрез отбори. Гостите на празника ще имат възможност да посетят щандове на държавите и да опитат традиционната им кухня.

Подготвени са награди за най-вълнуващите програми.
Всяка година Денят на народите е посветен на благотворителна кауза. Доброволци от Българския Червен кръст ще представят кампания за насърчаване на кръводаряването.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет