В Русе спектакъл ще учи деца на финансова грамотност

Театралният спектакъл за деца "Въртележка на парите" ще бъде представен на 6 ноември /сряда/ в Регионалната библиотека "Любен Каравелов" в Русе. Това съобщават организаторите от фондация "Инициатива за финансова грамотност".

Театралната пиеса е фокусирана върху развитието на финансовата грамотност сред децата. Тя е иновативен образователен подход, базиран на концепцията за "урок-спектакъл".

"Чрез него учениците излизат от ролята на пасивни участници в учебния процес и се превръщат в негови двигатели - в творци, музиканти и артисти. Така чрез творческия процес те учат за парите и важните неща в живота. Пиесата е насочена към деца на възраст между седем и 12 години", обясняват организаторите.

В спектакъла се проследява ежедневието на група ученици, като чрез разговорите, случките и песните се въвеждат основни познания за личните финанси. Всяко действие от пиесата е посветено на отделна тема. Например, една от тях е под наслов "От къде идват парите", като носи посланието, че те се печелят с труд.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет