Откриха обновената детска градина "Мир" в Кърджали

  • 24 септември 2019 12:42

  • 289
  • 0
Откриха обновената детска градина "Мир" в Кърджали
© gettyimages

След близо 20 години разруха, днес в Кърджали официално бе открита напълно обновената детска градина "Мир".

Закрита с решение на Общински съвет през 2003г., от седмица детското заведение възпитава 150 деца в яслена и градински групи. Сградата бе възстановена, оборудвана и обзаведена отново по проект за над 1,6 млн.лв. на ОП "Региони в растеж" 2016-2020г.

Към стария корпус е изградена и нова зала за спорт и музика. На празничното тържество, децата поздравиха своите родители и присъстващите гости, сред които първата директорка Надежда Лилова, предаде БТА. Тя, заедно с кмета Хасан Азис, началника на Регионално управление по образование Гроздан Колев и настоящата директорка Мая Петрова прерязаха лентата.

"Когато за първи път градината отвори врати през 1966г. ни беше много трудно, защото обектът не ни беше предаден така", спомня си Надежда Лилова. Тя разказва, че тогава градина "Мир" е започнала работа с 40 деца и още толкова в двата си филиала.

"Липсваха ни много неща, родителите също се включваха с труд и с каквото могат, за да заработи детското заведение. И сега се чувствам много щастлива, че доживях да видя след толкова години разруха детската градина отново построена", казва още първата директорка.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
289 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини