Пет училища в Добрич започват новата учебна година с маломерни паралелки

  • 09 септември 2019 14:46

  • 329
  • 0
Пет училища в Добрич започват новата учебна година с маломерни паралелки
© Булфото (архив)

В пет училища в Добрич учениците не достигат поради миграцията и за новата учебна година ще бъдат сформирани маломерни паралелки, съобщават от общината, цитирана от БТА.

В професионалната гимназия по ветеринарна медицина паралелка в осми клас, в която ще се изучават две специалности - "Ветеринарен техник" и "Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки", е събрала едва 15 ученици. Под норматива за минимален брой ученици са и паралелки по специалностите "Механизация на селското стопанство" и "Производител на селскостопанска продукция" в професионалната гимназия по аграрно стопанство. Не достигат третокласници и десетокласници в обединеното училище "Йордан Йовков". По-малко са шестокласниците в ОУ "Никола Вапцаров" и дванадесетокласниците в СУ "Димитър Талев", посочват от общината.

В училищата са готови да организират учебния процес в рамките на утвърдените вече бюджети, а и се надяват да се запишат още ученици след септемврийската поправителна сесия. Общинският съвет ще обсъди на предстоящата си сесия на 17 септември дали да бъдат сформирани паралелки с по-малко ученици от определения минимум.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
329 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини