Без достатъчно учебници на български език в гимназията в Босилеград

  • 02 септември 2019 18:39

  • 314
  • 1
Без достатъчно учебници на български език в гимназията в Босилеград
© Булфото (архив)

Без достатъчно учебници на български език ще започне и тази учебна година в гимназията в Босилеград, съобщи директорът на единственото средно учебно заведение там Владимир Григоров пред БНР.

Една паралелка - 12 ученика в девети клас ще се обучават на майчиния български език. Все още не е решен проблемът с учебниците по български език, така е от години, каза директорът Владимир Григоров.

"Няма никакво изменение. Това, което е било по-рано, няма нищо ново, за девети клас, но не всички, други нямаме в момента. Сега проблемът се измества на друга страна. В гимназията сега настъпват промени. На линията са от миналата година от девети клас, сега в десети клас, догодина 11 клас и сега се изготвят нови учебници, даже и на сръбски език нямаме учебници. И това е проблем". От две години в Босилеград има настанени семейства на бежанци, чиито деца също се записват да учат в гимназията.

"Миналата година имахме три, четири. Бяха три, четири, отново три, сега ми казаха, че отново има бежански семейства и децата им идват на училище, дали в основното, дали в гимназията".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
314 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.09.02 | 22:46

1

По-добре да учат сръбски език,за да се интегрират в сръбското общество.

Добави коментар

Водещи новини