Военна академия ''Г. С. Раковски'' открива учебната 2019-2020 година

  • 30 август 2019 12:20

  • 246
  • 0
Военна академия ''Г. С. Раковски'' открива учебната 2019-2020 година
© Novini.bg (архив)

Министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев ще участват на 2 септември (понеделник) в откриването на новата учебна година във Военна академия „Г. С. Раковски”. Церемонията ще започне в 11.00 ч. в района на Военната академия. Представители на Българската православна църква ще извършат водосвет за здраве и успехи.

По традиция министърът на отбраната и началникът на отбраната ще изнесат първите лекции пред командно-преподавателския състав и слушателите на висшето военно учебно заведение. През учебната 2019-2020 година Военната академия посреща общо 269 слушатели.

От тях 259 ще се обучават в магистърската специалност ''Организация и управление на военни формирования на оперативно ниво'' с шест специализации от професионално направление ''Военно дело''. Във факултет ''Национална сигурност и отбрана'', специалност ''Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили'' през тази година ще се обучават 10 офицери.

Последвайте канала на

Novini.bg
246 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини