МС одобри допълнение на решението за таксите за кандидатстване и обучение в държавните висши училища

  • 24 юли 2019 14:51

  • 338
  • 0
МС одобри допълнение на решението за таксите за кандидатстване и обучение в държавните висши училища
© Pixabay (архив)

Правителството одобри допълнение на решение номер 233/2019 за утвърждаване на таксите за кандидатстване и за обучение в държавните висши училища за учебната 2019/2020 година, съобщиха от правителствената пресслужба.

С РМС 233/2019 през април бяха утвърдени таксите за кандидатстване и за обучение на студентите и докторантите - граждани на България, на друга държава членка на Европейския съюз или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария, в държавните висши училища през следващата академична година.

След приемането му в Министерството на образованието и науката постъпи предложение от проф. д-р Магдалена Миткова - ректор на Университета "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас, за допълнение на таксите за кандидатстване и обучение във връзка с откриването на Медицински факултет в структурата на университета.

В решението за утвърждаване на броя на приеманите за обучение студенти и докторанти във висшите училища и научните организации на България през учебната 2019-2020 година определеният брой студенти за Университета "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас, по специалността "Медицина" е 40 (четиридесет). С допълнението се предвижда размерът на годишната такса за обучение за един студент да е 1100,00 лв. , а таксата за кандидат-студентските изпити по биология и по химия - по 70,00 лв. на изпит, се посочва в съобщението.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
338 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини