Инвестират над 315 000 евро в българо - румънски образователен проект

  • 13 март 2012 09:26

  • 877
  • 1
Инвестират над 315 000 евро в българо - румънски образователен проект
© Булфото

Над 315 хиляди евро се инвестират в българо-румънски образователен проект по програмата за трансгранично сътрудничество.

Водещ партньор е Регионалният център за продължаващо обучение на местната публична администрация ФОРДОК в съседния на
Силистра румънски град Кълъраш. Партньори са филиалът в Силистра на русенския университет "Ангел Кънчев" и Регионалният център за продължаващо обучение на местната публична администрация в Констанца.

Проектът се нарича "Образование в широк регион - трансгранично сътрудничество и работа в мрежа за обучение през целия живот в региона Кълъраш-Силистра-Констанца" и ще се осъществява до 2013 година. В края на седмицата в рамките на проекта в Силистра започва курс по румънски език.

Ще се обучават ученици от професионалната гимназия по стопанско управление и административни услуги "Атанас Буров" и езиковата гимназия "Пейо Яворов" в Силистра и студенти от филиала на Русенския университет. Езиковият курс е с продължителност 120 часа.

В образователната програма по проекта са включени курс за обучители "Социални компетенции и професионална комуникация", двуезични курсове "Хоризонталните политики на ЕС - повече от модерна фраза" и "Европейската регионална политика - влияние върху трансграничното сътрудничество", двуезичен заключителен курс по приложение политиките на ЕС в България и Румъния и курс по български език за представители на местната публична администрация от румънските градове Кълъраш и Констанца.

Последвайте канала на

877 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
4i4o go6o

2012.03.18 | 15:58

1
Дрън Дрън

Добави коментар

Водещи новини