Инспектори и полиция влязоха в училище в Ботевград заради отсъстващи от клас

  • 23 юни 2019 12:42

  • 5918
  • 7
Инспектори и полиция влязоха в училище в Ботевград заради отсъстващи от клас
© БТВ

Образователни инспектори и полиция влязоха в училище в Ботевград, съобщи БТВ. 

Причината - голям брой отсъстващи ученици и нередности в документацията. Директорът и преподаватели твърдят, че сградата е била заключена заради проверката, а децата - стресирани. Инспекторатът отрича.

Проверката е извършена в петък в гимназия "Стамен Панчев". Учители твърдят, че са видели деца да скачат от първия етаж на училището. Проверяващите отричат и двете твърдения.

„Сред учениците не е имало никакво напрежение. Напрежение се създаде от педагози”, обясни Росица Иванова от РУО-София област. Проверяващите констатират, че 57% от децата липсват.

"Родителят е този, който ще пусне детето си. Аз отивам и казвам, че това дете трябва да дойде, а той казва: „Няма да дойде”. Какво да направя аз?", попита директорът на гимназията Катя Ценева.

"За съжаление констатациите от извършените проверки в училище говорят точно обратното – за крайна невъзможност на този директор да се справя със служебните си задължения", коментира още Иванова.

Регионалното управление на образованието направило проверката и заради резултата на зрелостниците на матурите - среден успех 2.87.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
5918 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Чичо Пешо

2019.06.23 | 13:40

3

Проверка трябва във всички училища. За да се види как някой получават заплати без да работят.

2019.06.24 | 20:06

7

Господине, за да накажа ученик, който е направил необходимия брой отсъствия по закон трябва да напиша писмо до родителя, писмо до социалните, детето да бъде изслушано в присъствието на родител и социални и после социалните дават мнение по въпроса. След това се прави план за подкрепа на детето, отчитат се резултатите и чак тогава можеш да го накажеш. Родителя има право да оспори наказанието. Има случаи след цялата тази документация наказанието да бъде отменено. Никой не търси отговорност на родителя. Закона трябва да се промени и да се търси отговорност на родителите, а не все учителя да е виновен. Нека учителя да има време да се занимава с учениците, които искат да научат нещо, а не с калпазаните. Ако не бях над 50 години щях да напусна професията. Задайте си въпроса защо млади хора не идват да работят като учители и да получават заплати "без да работят".

бай Хой

2019.06.23 | 14:43

6

Всички у-ща с в тоя хал, никой не учи, а учителите си взимат заплати за пълни паралелки и ги пускат в следващия клас, без да имат успех и за 3-ки, а повечето време класните стаи са празни, като учителите си пият кафета и харчат пари за тая измама.

2019.06.23 | 14:08

5

,2.87 успех та директора и учителитед са седнат да им научат уроците

gogo

2019.06.23 | 12:58

1

aman ot tapotiq a koga ispektorite i policiqta 6te zadaljat romite ot filipovci da hodqt na u4ili6te a

Иван

2019.06.23 | 13:45

4

И на какъв принцип ще ги задължат като не искат. А сега и кажете пък директора и учителите каква вина имат.

неделио

2019.06.23 | 13:36

2

Данес е неделио нема никой !!

Добави коментар

Водещи новини