Ще бъде ли въведена оценка по възпитание в училищата?

  • 10 май 2019 09:20

  • 597
  • 2
Ще бъде ли въведена оценка по възпитание в училищата?
© Кадър: Bulgaria ON AIR

Държавата нито има намерението, нито капацитета да се меси във всяко едно семейство, но очевидно има текстове в стратегията, които трябва да се прецизират. От друга страна, не можем да допуснем, че всички родители са напълно отговорни. Това заяви образователният министър Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 в студиото на "България сутрин" в ефира на Bulgaria ON AIR по повод прекратената работа по Националната стратегия за детето и добави, че по тази тема има нужда от продължително обсъждане.

В тази връзка той допълни, че са недостатъчни психолозите и педагогическите съветници в училищата, които са важни за преодоляване на агресията. По думите му през последните години е увеличено финансирането за тази подкрепа.

Според него споделената основа от виждания за поведението на децата и на какво трябва да ги възпитаваме е необходима, за да има взаимно доверие между родители и учители.

,,Агресията много често е функция на усещането за липса на ред'', категоричен е Вълчев.

Що се отнася до въвеждането на оценка за възпитание, той е на мнение, че има много неясноти относно тази оценка, тъй като не се знае дали се оценява ученика или учителя в такава ситуация. Все пак призивът му към родителите е да се доверяват и да уважават учителите, за да постигнат общата мисия, а именно децата да станат добри и образовани хора.

Министърът на образованието посочи още, че наблюдения показват, че в малките населени места има по-добри резултати, защото се работи по-пряко с общността.

Последвайте канала на

Владимир Василев
597 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2019.05.10 | 11:59

2

Първо премахнете комунистическите учебници по лъже-българска история. И започнете да преподавате на българските ученици ИСТИНСКАТА Българска история, която започва от 10 000 години преди Христа!

2019.05.10 | 09:36

1

БРАВО!

Добави коментар

Водещи новини